Inloggen

Inloggen

Op 31/10/2022 traden we aan tegen het schaakteam van Ridderkerk voor de RSB beker op hun terrein. De 1e wedstrijd voor de beker werd beslist in ons voordeel. Semen Minyeyevtsev viel in de eerste ronde in voor Ismaël Woudt. De overige spelers waren Jordy Lahaye, Job Verheul en Fabian van Buuren. Er werd geloot voor de kleurverdeling. Wij kregen wit op bord 1.

Bord 1

Op bord 1 Speelde Jordy met wit. Wit kwam na een rustige opening en een aantal onnauwkeurige zetten van zwart beter te staan. Een dodelijke penning kwam zwart niet te boven. Wit wikkelde af naar een gewonnen eindspel met een kwaliteit meer. Zwart gaf vervolgens op.

Bord 2

Op Bord 2 Had Semen de zwarte stukken. Hij belande in een scherpe partij waar hij zijn tegenstander overklaste. Zijn tegenstander bood nog wat weerstand, maar op zet 44 zette zwart toch echt mat.

Bord 3

Op bord 3 speelde Job met de witte stukken tegen Bas Weber. Al snel leek het een romantische avond te worden, maar dat was niet omdat Job op date was met zijn tegenstander. Nee, de partij trad in de voetsporen van the Immortal 'Opera Game' van Paul Morphy uit het romantische schaaktijdperk, bekend bij menig schaakliefhebber.

De partij van Job week af, maar de tactische motieven kwamen overeen; een 16-zetten durende partij was het gevolg. Zie hier zijn eigen analyse:

Bord 4

Fabian speelde op bord 4 met zwart. Vlak na de opening was hij een gezonde pion kwijt. Hij had geblunderd. Hierdoor stond hij zo'n zet of 20  lang slechter. Gelukkig kon zijn tegenstander dit niet verzilveren door een gebrek aan een goed plan. Wit begon passief te spelen. Hierop rook Fabian zijn kans en gaf de partij niet meer weg. Hij won zijn partij.

Uitslag:

Rating
 
Rating
  Daudey, A. (Arjan) 1755   Lahaye, J.J. (Jordy) 2061 0 - 1
  Berg van den, J. (Jelle) 1552   Minyeyevtsev, S. (Semen) 2045 0 - 1
  Weber, B. (Bas) 1484   Verheul, J.M.A. (Job) 1960 0 - 1
  Emmerik van, M. (Maxim) 1471   Buuren van, F. (Fabian) 2029 0 - 1
  Gemiddelde Rating: 1566   Gemiddelde Rating: 2024 0-4