De RSB-spelers van Spijkenisse lijken wel semi-profs.
Na het opnieuw starten van de diverse competities is het spelen van twee wedstrijden in de week eerder regel dan uitzondering.
Maandag 21 maart moest er een viertal aantreden voor de 2e ronde van de RSB-Beker en wel tegen het combi-team van Barendrecht/IJsselmonde.
Dit keer bestond de selectie uit Wilmar Meijer, Rob Kalkman, Richard Koopman en Erik Both (teamleider, chauffeur, verslaggever en aftakelende 1e bordspeler).
Richard ging met eigen vervoer en Wilmar en Rob mee in de Both-Mobiel.

Maandag 20 januari verzamelde het RSB bekerteam zich ruim op tijd in het clublokaal ‘de Pannekoe' in Krimpen a/d IJssel. Ondertekende was ditmaal niet opgeroepen, er waren vier topspelers beschikbaar, maar had zich wel opgeworpen als teamleider. Zodoende kon vaste teamleider Erik Both zich concentreren op zijn partij. Nadat wedstrijdleider Theo Heukels de gebruikelijke plichtplegingen had gedaan kon de wedstrijd een paar minuten na 20:00 uur beginnen. Ik had bij de toss zwart aan bord 1 voor ons team ‘getrokken'.

De wedstrijd:

In de drukke schaakagenda was gelukkig nog een gaatje gevonden voor onze RSB Bekermatch in en tegen Maassluis.
Zij spelen in de tweede klasse RSB, dus dat zou toch een makkie moeten worden?

Ons team bestond uit Maurits, Wilmar, Steven en allesschaker Erik (hij lijkt een beetje overschaakt te raken), gemiddelde rating 2062, terwijl Maassluis een gemiddelde rating van 1880 achter de borden bracht, bijna 200 punten verschil……

De loting ging dit keer wel goed, Maurits trok de witte pion en mocht aan het eerste bord proberen het eerste-zet-voordeel uit te buiten.  En toen kon de strijd beginnen!