Op dinsdagavond 16 oktober toog het eerste RSB-team van Spijkenisse naar Rotterdam-Zuid om aldaar in het strijdperk te treden tegen het sympathieke eerste team van Shah Mata. Na de 3-5 nederlaag in de eerste ronde tegen Moerkapelle 1 was de opdracht duidelijk: er moest gewonnen worden!

Het duurde even voordat het team compleet ter plaatse was, want vooral de KNSB-spelers weten wel de weg in Voorschoten, Amsterdam, Zuid-Limburg en Sas van Gent, maar Rotterdam Charlois kent nog vele onontdekte plekken.
Mijn TomTom verloor zelfs regelmatig het contact met de satelliet en bij Tante Sjaar heb ik nog nooit gegeten, zodat de plaatselijke situatie mij onbekend was. Toen ik op de derde verdieping van de Nieuwe Nachtegaal aan het dwalen was kwam ik gelukkig een aardige dame tegen die mij de juiste weg wees.

Maar goed, uiteindelijk waren we er allemaal en konden we gaan schaken. We hadden een ratingoverwicht, dus het had een makkelijke wedstrijd moeten worden en de einduitslag doet dat ook vermoeden, maar dat is scorebord-journalistiek. Het werd een leuke en spannende wedstrijd.