Inloggen

Inloggen

Op 17 februari 2023 werd in de RSB achttallen competitie de 4e ronde gespeeld. Spijkenisse 1 speelde thuis tegen Erasmus 2. Er deden weer 2 invallers mee: 'Desiree Hamelink' en 'Wilmar Meijer'. Hiermee had het team een gemiddelde rating van 1903 tegenover 1717 van Erasmus 2. Een makkelijke overwinning zou je denken, maar niets bleek minder waar. 

Op 10 januari 2023 werd de 3e ronde gespeeld in de RSB competitie tussen Spijkenisse 1 en Shah Mata 1. Patrick Meijer was ziek en Frank Buijck had inmiddels al een andere afspraak staan. Daarom speelde we met 2 invallers, namelijk Semen Minyeyevtsev en Alex van der Most. Dit was een belangrijke wedstrijd voor het team. De laatste plaats (Spijkenisse) tegen de koploper (Shah Mata). Het was een spannende wedstrijd en uiteindelijk slaagde we erin om onze eerste overwinning binnen te halen.

Op 11/10/2022 werd de eerste ronde gespeeld van de RSB competitie tegen Dordrecht. Als nieuw aangewezen teamleider is het mijn taak om de opstelling van het team te bepalen. Achteraf gezien had dat misschien wat beter gekund deze ronde. Maar achteraf gezien is makkelijk praten. Job Verheul kwam bij ons invallen i.p.v. Wilmar Meijer. Later kreeg het team als definitieve vervanger Jordy Lahaye erbij, maar het zou apart zijn om Job hierdoor af te zeggen. Vanaf ronde 2 zal Jordy dus met ons meespelen. Gelukkig zijn alle uitwedstrijden best dichtbij huis. Zo ook Dordrecht. Op papier waren wij de sterkere ploeg, maar dat heeft met name te maken met de speelsterktes op onze topborden. Het was toch weer een leuke avond met schaakpartijen in Dordrecht. Het resultaat: Dordrecht 2 4,5-3,5 Spijkenisse 1. Op een halve punt behalen we dus geen matchpunt deze ronde. Hieronder een verslag van de partijen van die avond.