Op donderdag 28 november togen wij met 7 spelers naar de Pionier voor de derde ronde. Zowel Spijkenisse als Pionier hadden de eerste twee wedstrijden gewonnen.
Van tevoren dacht ik dat wij daar een spion konden hebben met oud-Pionier speler Jan Straatman, maar hij was helaas ziek. Simon van der Beek was echter bereid om in te vallen.
De vrijdag ervoor had Mane Reljic op bord 8 al gewonnen in een partij die alle kanten op ging, waardoor wij met een 1-0 voorsprong konden beginnen.

Spijkenisse 2 speelt dit seizoen in de derde klasse RSB. Doordat er enkele spelers weggevallen zijn en wij ons vorig jaar ternauwernood wisten te handhaven in de tweede klasse, zijn wij vrijwillig een klasse lager gaan spelen.
Na de eerste speelweek liet Spijkenisse 1 een goed resultaat zien, en dat moesten wij natuurlijk proberen te evenaren.

Helaas was het de eerste week wel meteen een kleine puzzel. Peter Leentvaar liet al vroeg weten niet te kunnen spelen en Alex van der Most meldde zich ook af. Gelukkig waren Jerry Sandifort en Fred van den Broeck (tevens als 2e chauffeur) bereid om in te vallen.