Inloggen

Inloggen

In de eerste ronde van de RSB competitie voor het 2e team zijn we netjes begonnen met een uitslag van 3½ – 4½. Hieronder in het kort de uitslagen in volgorde dat de partijen zijn afgelopen.

Aan bord 4 was Gijsbert als eerste klaar. Als je moet kiezen tussen je dame kwijtraken of remise is deze keuze snel gemaakt. Herhaling van zetten volgde en remise werd het.

Als 2e was op bord 7 Alex klaar. Door een aftrekaanval over de lange diagonaal won Alex een stuk die later door het netjes uit te spelen werd beloond met hulp van de tegenstander die mat in 1 weggaf.
½ – 1½

Vrij snel daarna was ook Jerry op bord 8 klaar die helaas het omgekeerde meemaakte. Verloor al snel een stuk, dat de tegenstander niet meer teruggaf.
1½ – 1½

Gelukkig had Karel op bord 6 wel gezien hoe hij zeer fraai via een dubbele uitschakelen verdediging een pion kon winnen en deze met alleen nog maar pionnen (en 2 koningen) op het bord netjes naar promoveren kon leiden en daarbij de winst.
1½ – 2½

Onze teamcaptain Thomas stond op bord 5 stevig met 3 centrumpionnen voor een stuk. Helaas wist Thomas niet er doorheen te breken en doordat de tijd voor Thomas begon te dringen hebben ze het maar op remise gehouden.
2 – 3

Ondanks onze lichte voorsprong zag het er nog niet direct naar uit dat we de buit binnen hadden. Richard stond goed, maar de Steven en Werner waren alles behalve zeker van hun partij.

Richard kon in ieder geval aan bord 3 zijn vaardigheden mooi laten zien. Met een mooie pion voorsprong het netjes afmaken kun je normaal wel aan Richard overlaten en dat gebeurde ook.
2 – 4

Steven had drie pionnen voor een kwaliteit verruild wat alles behalve slecht is, alleen jammer dat de pionnen niet aaneengesloten waren. Hierdoor kon de tegenstander ze 1 voor 1 opsnoepen en rustig de 2 paarden van Steven pareren. Netjes gespeeld door de tegenstander, helaas voor Steven.
3 – 4

Nu bleef alleen Werner nog over op het eerste bord die al vroeg in de partij een stuk verruilde voor 2 pionnen. Dit bleek achteraf niet een hele goede zet te zijn geweest, waardoor hij alle zeilen bij moest zetten. Toen de rest klaar was vroeg hij of remise voldoende was, waarna hij na een paar snelle zetten met afruil als gevolg remise aanbood. De regenstander nam het aanbod aan, omdat hij ook doorhad dat er uiteindelijk toch niet meer in zou zitten (materiaalgebrek).

Hierdoor kreeg Jerry die al op de heenweg in de auto voorspelde dat het 3½ – 4½ zou worden gelijk, wat resulteert in een kleine maar zekere overwinning. We zijn warmgedraaid en kunnen met opgeheven hoofd terugkijken en deze morele boost inzetten voor de volgende wedstrijd.