Inloggen

Inloggen

Op vrijdag 21 februari mocht Spijkenisse 2 in de Boekenberg proberen om de directe concurrent Fianchetto/HZPS 5 van zich af te houden. Bij verlies zouden zijn qua bordpunten gelijk komen, bij winst staat Spijkenisse 2 vier matchpunten los met nog twee ronden te spelen.
Daarnaast waren ikzelf, Frank Buijck en Martin Scholte (van Fianchetto) ook de drie spelers die tot nu toe een 100% score voor elkaar geschaakt hadden. Dus ook in dat opzicht kon het een interessante wedstrijd worden.

Alex was helaas verhinderd (beterschap!), maar met Job Verheul was er een sterke vervanger geregeld.

Samen met Viertal 1 en Viertal 3 werd het startsein door Simon van der Beek gegeven en kon de strijd losbarsten.


Helaas is het wel zo dat uw verslaggever een slechte dag had. De opening was hem onbekend en de keuzes die hij maakte waren niet de beste. Ik kon niet van mijn helft van het bord loskomen en heb nergens een aanval kunnen plaatsen. Tegelijk werd mijn centrum dusdanig onder druk gezet dat er links en rechts penningen op mijn zware stukken ontstonden. Er was een kleine kans om eruit te komen, maar nadat ik deze niet greep kon mijn tegenstander het karwei afmaken.

Ondertussen was Patrick op bord 2 al klaar. Hij won een stuk en liet het zich niet ontglippen.
Ook Job, onze invaller, was op bord 3 ondertussen klaar met zijn partij. Helaas heb ik er niet veel van meegekregen. Maar na afloop praatte zijn tegenstander vol lof over hem tegenover mij.
En vrijwel tegelijk met ikzelf, was ook Frank Buijck klaar op bord 4. Er werd een remise overeengekomen in een stelling waar niet heel veel meer in kon gebeuren. Met Simon Schaffeld die beter stond en Mane die ook op winnen stond, waren daar weinig problemen mee.
En om aan te geven dat het een periode was waarin veel gebeurde, vlak nadat ik zelf op gaf, was ook Jan Straatman klaar. Ook voor hem helaas een verliespartij.

Met een tussenstand van 2,5-2,5 en nog drie borden te gaan kon er nog van alles gebeuren.

Mane won zoals gehoopt. Hetgeen de stand naar 3,5-2,5 bracht. En toen waren er nog twee bezig.
Een kleine schok ging door de speelzaal aan Spijkenisser kant toen Simon Schaffeld zijn voorsprong weg gaf. Met een loper tegen een toren in het eindspel probeerde hij nog een remise te houden, maar helaas verloor ook hij zijn partij. Uw verslaggever zal niet herhalen wat Simon tegen hem zei, maar Simon baalde verschrikkelijk.

Met een stand van 3,5-3,5 was er nog één partij bezig. Van Peter Leentvaar op bord 5 tegen Martin Scholte.
Peter had een pion minder en weinig tijd. Op een gegeven moment maakte de teamleider van Fianchetto een opmerking richting Peters tegenstander en ontstond hier een kleine discussie uit, waarop Peter reageerde dat hij zich wilde concentreren.
Uw verslaggever moest een paar natuurlijke zaken afhandelen en plotsklaps kwam het bericht dat Peter had gewonnen, omdat zijn tegenstander zijn dame weggaf. Een achtbaan van een wedstrijd met een gelukkige 4,5-3,5 voor Spijkenisse, maar het moest van heel diep en met heel veel geluk uiteindelijk komen.

Hiermee staat Spijkenisse 2 vier matchpunten los van de concurrentie met nog twee rondes te gaan.
En als extra bijkomstigheid: Alle spelers die 100% hadden voorafgaand aan deze wedstrijd, hebben geen 100% score meer na deze wedstrijd. Dus ook de strijd voor de topscorer is weer volledig open.

20 maart mogen wij de volgende horde trachten te nemen in en tegen Overschie.

http://r-s-b.nl/competitie-klasse-3c/
Verslag van Fianchetto: http://fianchetto-chessclub.blogspot.com/2020/02/het-5e-team-verliest-nipt-van.html