Inloggen

Inloggen

Het lijkt erop dat we een "uitcomplex" aan het ontwikkelen zijn. Zo soepel als de overwinningen in de Boekenberg (onze eigen Kuip als het ware) behaald worden, zo moeizaam gaat het als we samen op pad naar een andere vereniging gaan.

Hoewel Kennemer Combinatie twee spelers aan het eerste team moest afstaan (de invallers waren niet echt slecht te noemen overigens) heeft er geen moment ingezeten dat we de twee matchpunten terug naar huis konden nemen. En dat ondanks de steun van trouwe supporter en mascotte Patrick Meijer.

Het ging als eerste fout op het bord van Maurits in een stokoude variant van het tweepaardenspel in de nahand. Als je het kent is niet zo'n erg gevaarlijke opening, maar helaas bleek de kennis wat weggezakt. Mat of dameverlies was toen al snel niet meer te vermijden.

Daniel aan bord 6 trof een 2200-speler die de partij rustig en gezond opzette. Toen Daniel iets te actief met zijn pionnen aan het werk ging, profiteerde zijn tegenstander genadeloos van de gaten rondom zijn koningsstelling.

Ook Désiree kon het tij niet keren. In een Siciliaanse partij speelde ze aanvallend 3.d2-d4 in plaats van Lb5, maar wist deze aanvallende intenties niet om te zetten in een koningsaanval. In een min of meer gelijke stelling trok haar tegenstander langzaam maar zeker het initiatief naar zich toe op de damevleugel. Ze probeerde nog een verdedigingsmuur op te richten, maar dat mocht niet baten.

De vierde nederlaag kwam op naam van Ricardo op bord 1. Zelf dacht ik dat Ricardo in de opening goed stond, maar dat was optisch bedrog. Een nederlaag was daarentegen wellicht ook niet nodig geweest. Een (noodgedwongen) pionoffer werd gevolgd door stukverlies en dat was te veel van het slechte.

4-0 achter en de gifbeker was nog niet leeg......

 Invaller Wilmar (Jordy is aan het klussen in zijn nieuwe huis) kreeg tamelijk eenvoudig een gelijke stelling op het bord. Een moment van onachtzaamheid leidde echter tot pionverlies en het toreneindspel bleek daarna niet te "keepen".

Hetzelfde gold eigenlijk ook voor Tony, al was hier sprake van een lopereindspel. Hierin bleek een dubbelpion uiteindelijk fataal.

Gelukkig wist Erik de Spijkenisser eer te redden. Er kwam een chaotische en gevaarlijke opening op het bord, maar toen zijn jeugdige tegenstander niet doorpakte wikkelde Erik af naar een gewonnen eindspel. Het duurde erg lang voordat de vis op het droge kwam, maar één van de gouden regels in het eindspel luidt "Heb geduld!" en dat paste hij goed toe.

Tot slot was topscorer Selman aan het vechten om zijn ongeslagen status binnen Spijkenisse 1 overeind te houden. Een in elkaar geschoven stelling leidde uiteindelijk tot een lastig paardeindspel met vrijpionnen aan beide kanten. Zijn tegenstander had echter de meeste troeven en dat werd Selman te machtig ondanks manmoedig verzet. En daarmee stond er 1-7 op het scorebord…

Dit schreeuwt om revanche in de volgende wedstrijd, thuis in de Boekenberg op 4 februari tegen ZSC-Saende!

   Kennemer Combinatie 2   2142 - Spijkenisse             2147  7 - 1
1. Daan in 't Veld         2198 - Ricardo Klepke          2210  1 - 0
2. Tyro Bekedam            2076 - Erik Both               2150  0 - 1
3. Marcel Canoy            2136 - Tony Zhang              2206  1 - 0
4. Benjamin Go             2184 - Maurits van der Linde   2161  1 - 0
5. Gerard Rill             2187 - WIM Desiree Hamelink    2182  1 - 0
6. Jan Bakker              2210 - Daniel Zevenhuizen      2120  1 - 0
7. Hugo Gorissen           2098 - Selman Ercan            2085  1 - 0
8. Derk Kouwenhoven        2049 - Wilmar Meijer           2062  1 - 0