Inloggen

Inloggen

De oproep van de teamleider om de scherpte weer terug te krijgen heeft geholpen. Iedereen was ruim op tijd (ook vaste supporter Patrick was van de partij), de inzet was groot en er werd op de meeste borden veel strijd geleverd.
 
De wedstrijd begon met een korte remise op het bord van Ricardo. Beiden verkeerden al vroeg in de partij op onbekend terrein (1.e4 c5 2.Pf3 Pc6 3.b3). Ricardo neutraliseerde bekwaam het witte openingsvoordeel, kwam door een sterke dameruil zelfs licht in het voordeel. Dit verzandde echter waarna een herhaling van zetten op het bord kwam, die wit ook niet echt kon ontwijken.


 
Daniël speelde met zwart en moest tijdelijk de open d-lijn afstaan aan zijn tegenstander. Toen na enig manoeuvreren de torens van het bord verdwenen had Daniël "ineens" meer ruimte, een actievere koning en loper en een betere pionnenstructuur. Dit leidde al snel tot een overwinning toen zijn tegenstander iets te enthousiast met zijn a-pion ging lopen en in een doodlopende weg terecht kwam.
 
De derde zwartspeler die klaar was, was Maurits. En weer een vol punt voor Spijkenisse! Zijn tegenstandster zette de partij rustig op, Maurits trok onvervaard ten aanval met zijn f- en g-pion. Toen hij een kwaliteit won was het een kwestie van rustig uitschuiven. Dat deed hij beheerst.
 
In de partij van Erik gebeurde weer van alles, een matige opening werd gevolgd door een middenspel met wederzijdse kansen. Na het winnen van een pionnetje kwam een zeer onoverzichtelijk eindspel op het bord. Gelukkig waren de verbonden g- en h-pion zo sterk dat deze zijn tegenstander een toren kostte. Een tussenstand van 3,5-0,5 was het gevolg!
 
Op de resterende borden ging het iets moeizamer voor de Spijkenisser Sterren. Désiree werd verrast in de opening en deed er alles aan om geen pion te verliezen. Helaas kwam daardoor haar loper in een penning te staan. Deze ging dan ook verloren. Ze probeerde nog van alles, gebruikte al haar bedenktijd, maar er was geen redden meer aan.
 
Ook Selman verloor. Met een pionoffer kreeg hij met zwart actief spel en won zelfs een kwaliteit. Helaas kreeg zijn tegenstander wel een ver opgerukte vrijpion op b7. Deze verlamde de zwarte torens dusdanig dat Selman na zware strijd het onderspit moest delven.
 
Gelukkig kon Jordy (inmiddels klaar met klussen in zijn nieuwe huis) het beslissende punt scoren. Hij voerde rustig de druk op, won een pionnetje, maar door de lopers van ongelijke kleur bleef de stelling ingewikkeld. Toen de dames van het bord gingen ontstond een eenvoudig gewonnen eindspel, ondanks de lopers van ongelijke kleur. Een mooie "comeback"!
 
Tenslotte was Tony nog aan het vechten voor remise. In het eindspel offerde hij een stuk, wist dit terug te winnen doordat zijn tegenstander het niet nauwkeurig speelde. Zodoende kwam Tony met de schrik vrij en stond er 5-3 voor Spijkenisse op het scorebord!
 
Hiermee zijn we weer opgeklommen naar de (gedeelde) derde plaats. In de laatste twee rondes wachten ons de nummers 1 en 2. Allereerst komt op zaterdag 1 april De Waagtoren naar de Boekenberg. Het zou mooi zijn als we dan weer net zo scherp zijn als in Voorschoten!

  Voorschoten 2118 - Spijkenisse 2139 3 - 5
1. Peter Wilschut 2260 - Tony Zhang 2180 ½ - ½
2. Midas Ratsma 2233 - Ricardo Klepke 2215 ½ - ½
3. Henk Schouten 2135 - Erik Both 2154 0 - 1
4. Rosa Ratsma 2205 - Maurits van der Linde 2148 0 - 1
5. Frank den Herder 2014 - WIM Desiree Hamelink 2171 1 - 0
6. Igor Damen 2000 - Daniel Zevenhuizen 2103 0 - 1
7. Frits Fritschy 2065 - Jordy Lahaye 2070 0 - 1
8. Kedem Gutkind 2031 - Selman Ercan 2069 1 - 0