Inloggen

Inloggen

Vrijdag 2 dec speelden we uit tegen Barendrecht Ijsselmonde V1. We speelden in een klas van een schoolgebouw wat op zich wel relaxed was. Fred kon vanwege andere verplichtingen niet meespelen maar gelukkig was Klaas bereid om mee te spelen.
Ik was zelf al snel klaar, ik won een licht stuk tegen een pion en kort daarna bood mijn tegenstander een dameruil aan en had hij ook nog een dubbel pion op zijn verzwakte koningsstelling en na nog een paar zetten gedaan te hebben gaf hij op.
Klaas wist een gewonnen eindspel te bereiken en overzag dat zijn tegenstander zijn toren kon pakken maar wist er toch nog een remise uit te halen.
Simon stond onder zware druk en zijn tegenstander dacht dat hij hem mat kon zetten maar hij vergiste zich en Simon kon zijn achterstand herstellen waardoor de partij eindigde in remise.
Martin is geen seconde in gevaar geweest en bouwde zijn partij heel goed op en uiteindelijk gaven de vrijpionnen die hij had de doorslag dus winst voor Martin.

Uitslag 1-3 in het voordeel van spijkenisseV3.

Spijkenisse V3 wint van RSR Ivoren Toren V3

Vrijdag 21 oktober was het zo ver het eerste duel voor Spijkenisse in de klasse 2A van de RSB.

Het verliep gunstig voor ons Fred wist aan bord 4 te winnen

Martin aan bord 3  stond een pionnetje voor en Simon  aan bord 2 gelijk .

Bijna gelijktijdig wisten Martin te winnen en Simon een remise binnen te halen waarna ik  besloot mijn partij op te geven omdat ik materiaal ging verliezen en dat de druk zo groot was dat het binnen een paar zetten wel beslist zou zijn in het voordeel van mijn tegenstander.

De uitslag was uiteindelijk 2,5 – 1,5 in ons voordeel.