Inloggen

Inloggen

Vrijdag 3 februari speelde Spijkenisse V1 thuis ronde 3 van de RSB viertallencompetitie tegen RSR Ivoren Toren V1. Na een lange avond wist het team van Spijkenisse de eerste overwinning van dit seizoen binnen te halen met een 2½-1½ overwinning.


Bord 1

Aan bord 1 speelde Job met zwart tegen Leonardo Ayala. Een onconventionele doch sterke opzet in de opening garandeerde interessant spel. Job kreeg hierdoor veel initiatief en wist een pion te winnen. Wit kon geen compensatie vinden, waardoor er een gewonnen eindspel overbleef. In gezamenlijke tijdnood wist Job het punt te verzilveren door de technische klus af te ronden. 

Spijkenisse V1 1-0 RSR Ivoren Toren V1

Bord 2

Aan bord 2 speelde Ismaël met wit tegen Simon de Visser. De opening werd door beide partijen goed gespeeld. Wit had wel een voordeel, maar door strategische fouten werd het voordeel verspeeld. Hierdoor stond er een lange partij te wachten. Uiteindelijk won wit een pion. Waarop zwart een koningsaanval opzette. Alhoewel dit voor beide kanten wel duidelijk was, onderschatte wit de aanval en ging uiteindelijk met nog weinig seconden op de klok mat op zet 55. 

Spijkenisse V1 1-1 RSR Ivoren Toren V1

Bord 3

Op bord 3 speelde Fabian met zwart tegen Arend Bongers. Zwart won de partij.

Spijkenisse V1 2-1 RSR Ivoren Toren V1

Bord 4

Op bord 4 speelde Vincent met wit tegen Arrian Rutten. Uit de opening had zwart een klein positioneel voordeel, maar Vincent wist goed te verdedigen en de juiste stukken af te ruilen. Dit leidde tot een gelijk eindspel en de partij eindigde nadat zwart remise aanbood en dit werd geaccepteerd.

Spijkenisse V1 2½-1½ RSR Ivoren Toren V1

Overzicht resultaten

 
Rating
 
Rating
  Verheul, J.M.A. (Job) 1985   Ayala, L. (Leonardo) 1748 1 - 0
  Woudt, I.I. (Ismaël) 1994   Visser de, S. (Simon) 1615 0 - 1
  Buuren van, F. (Fabian) 2035   Bongers, A.C. (Arend) 1687 1 - 0
  Goossens, V.A. (Vincent) 1550   Rutten, A. (Arrian) 1685 ½ - ½
  Gemiddelde Rating: 1891   Gemiddelde Rating: 1684 2½-1½