Inloggen

Inloggen

Dit jaar kon de Groene hartcup niet doorgaan, maar het online teamtoernooi, de Zuid Holland Jeugd Cup, is een super alternatief! 28 jeugdteams uit de regio nemen het de komende maanden tegen elkaar op in vier verschillende poules. Per ronde promoveren de top twee teams naar een hogere poule en de laatste twee degraderen naar een lagere poule. Zo blijft het voor de schakers uitdagend en kan iedereen ook partijen winnen.

Ook Spijkenisse is van de partij met drie jeugdteams. In Spijkenisse 1 spelen nu Dominck Burger, Jelle Fortuin, Lavanan Ponnaiya, Lisa Verbunt en Luca van Deelen. Spijkenisse 2 bestaat uit Djurre Vermeij, Fabrcio Both, Keano van Deelen, Rajeev Car en Siddarth Car. En het jongste team wordt geleidt door Floris Griep, Lucas van der Perk, Neyo van der Schee en Rayan van Citteren.

Na al twee spannende rondes gaan onze denkhoofden spelen in de derde ronde. Deze maand speelden alle drie de teams mee in poule C. Gezellig met z’n allen bijmekaar, maar ook onderling waren de teams erg competitief.Op zaterdag 16 januari mocht SV Spijkenisse wederom aantreden voor de KNSB competitie. Ronde 3 en 4 stonden op het programma. HMC den Bosch 1 en MuConsult Apeldoorn 1 waren deze keer de tegenstanders. De eerste speeldag konden we nog voor een verrassing zorgen door Groningen 1 te verslaan. Nu werden we beide ronden afgedroogd. Wel was er persoonlijk succes voor Ansh.

Op zaterdag 19 december 2020 stonden de eerste en tweede ronde van de online KNSB competitie op het programma. Door Corona heeft de KNSB besloten om de competitie online te organiseren via chess.com. Met een team van vijf spelers per ronde speelt iedereen een keer met wit en zwart. Het speeltempo was 10 minuten per persoon per partij met 2 seconde per zet erbij.

SV Spijkenisse 1 mocht het de eerste speeldag opnemen tegen LSG 1 en Groninger Combinatie 1. Twee sterke teams uit de Meesterklasse waar wij met dikke cijfers van konden verliezen gezien het onderlinge krachtsverschil op papier (gemiddeld meer dan 250 ratingpunten meer). SV Spijkenisse verkocht hun huid echter duur en zorgde voor een verrassing.