Inloggen

Inloggen

Dit jaar kon de Groene hartcup niet doorgaan, maar het online teamtoernooi, de Zuid Holland Jeugd Cup, is een super alternatief! 28 jeugdteams uit de regio nemen het de komende maanden tegen elkaar op in vier verschillende poules. Per ronde promoveren de top twee teams naar een hogere poule en de laatste twee degraderen naar een lagere poule. Zo blijft het voor de schakers uitdagend en kan iedereen ook partijen winnen.

Ook Spijkenisse is van de partij met drie jeugdteams. In Spijkenisse 1 spelen nu Dominck Burger, Jelle Fortuin, Lavanan Ponnaiya, Lisa Verbunt en Luca van Deelen. Spijkenisse 2 bestaat uit Djurre Vermeij, Fabrcio Both, Keano van Deelen, Rajeev Car en Siddarth Car. En het jongste team wordt geleidt door Floris Griep, Lucas van der Perk, Neyo van der Schee en Rayan van Citteren.

Na al twee spannende rondes gaan onze denkhoofden spelen in de derde ronde. Deze maand speelden alle drie de teams mee in poule C. Gezellig met z’n allen bijmekaar, maar ook onderling waren de teams erg competitief.Spijkenisse 1 wist weer het beste uit zichzelf te halen en bemachtigde overtuigend de eerste plaats met 78 punten. De kopman was deze maand Luca, die zelfs met 32 punten ongeslagen eerste werd! Ook Lavanan wist het podium te bereiken met 30 punten op de derde plaats. Elk puntje is belangrijk en ook Dominick (12) en Lisa (4) hebben spelers goed bezig gehouden en punten behaald! Op 10 februari zien we ze weer terug in poule B.

Het tweede Spijkenisse team heeft deze ronde sterk meegevochten aan de top van Poule C. Fabricio wist zelfs de tweede plaats te overwinnen met 32 punten! Ook Djurre heeft laten zien dat hij goed punten kan scoren en wist 16 punten te pakken, gevolgd door Keano die 8 punten won. Helaas op één punt na geen promotie, maar met 56 punten hebben ze een mooie derde plaats behaald.

Nadat Spijkenisse 3 vorige week succes had behaald en naar poule C promoveerde, beloofde het deze week een zware uitdaging te worden. Neyo, Lucas en Floris hebben alle drie flink hun best gedaan, maar het bleek moeilijk om voldoende punten te pakken. Maar Neyo wist het team wel goed te verrassen door 19 punten bij mekaar te sprokkelen. Individueel werd hij daarmee zelfs vierde! Volgende week dus weer naar poule D, waar weer de volgende uitdaging voor ze klaarstaat.

Een bijzondere partij om terug te kijken is de laatste partij tussen Djurre en Lavanan. Beide spelers zaten mekaar steeds te verleiden om in een val te trappen (wat soms ook lukte!), wat een lekkere tactische partij opleverde. Echter de laatste val van Djurre werd Lavanan fataal en kon Djurre met de witte stukken de koning van zwart mat zetten. 

 
Fabricio speelde deze avond ook naar mijn smaak en ging achter die koning aan! Lekker agressief spelen en, ondanks het materiaal verlies, gewoon knallen op de koning. En dit was dus ook vaak met succes! In deze partij speelt hij het schots gambiet (of is het toch fried liver?) en lukt het Fabricio om de koning uit zijn hokje te lokken. De zwarte koning maakt een lange wandel naar h2, waar Fabricio hem uiteindelijk mat zet. De volgende ronde is weer op 9 februari, waar alle teams weer in een andere poule mogen spelen. Spijkenisse 1 in Poule B, Spijkenisse 2 in Poule C en Spijkenisse 3 in Poule D. Ik ben benieuwd!

Via deze link kan je meer resultaten terug zien van deze ronde.
Meer informatie en de volledige tussenstand is terug te vinden op de toernooi website: http://zuidhollandjeugdcup.nl/