Momenteel zijn er 3 teams en 2 personen die zich hebben aangemeld voor het doorgeefschaak.
Op de vrijdag zelf is het nog mogelijk om aan te melden, maar tegelijk zal de eerste dag van het Zomerschaak van start gaan.
Indien er geen extra spelers komen voor het doorgeefschaak, zal aan deze leden gevraagd worden of zij dan wel mee willen doen met de eerste dag van het Zomerschaak.

Hoe zat het zomerschaak ook alweer in elkaar?
Elke partij duurt 30 minuten. De hoeveelheid tijd die een speler krijgt, is echter afhankelijk van het ratingverschil van de twee spelers. Elke 100 punten ratingverschil betekent 2 minuten erbij voor de zwakkere speler en 2 minuten eraf voor de sterkste speler.
Elke avond worden 5 rondes gespeeld. Als u echter gedurende de avond verhindert bent, of later komt, is dit geen probleem.
Deze vrijdagen zijn open voor iedereen, ook niet-leden en jeugdleden die mee willen doen staan hierin vrij.

Deze opzet duurt 8 vrijdagen, tot de ALV. De beste 5 vrijdagen per speler worden geteld voor de eindstand. Het is dus niet nodig om elke week aanwezig te zijn.

Ik wens iedereen veel plezier in deze weken!
1 Paul de Freytas - Erik Both ½−½
10 Ed Bengsch - Mane Reljic 0−1
11 Job Verheul - Paul de Freytas 1−0
12 Evi Sijabat - Hans Koedam 1−0

De laatste speelronde van de interne competitie is op 22 juni. Na deze datum zullen wij weten wie er zomerkampioen is van elke categorie en wie er tegen elkaar mogen strijden voor de titel van clubkampioen van seizoen 2017-2018.

Op 29 juni is het Doorgeefschaakkampioenschap. Aanmeldingen kunnen weer individueel, of in teams door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook hangt er een formulier in de clubruimte waarop ingeschreven kan worden. Daarnaast is het ook mogelijk om op de dag zelf binnen te komen.
Er zal deze avond  geen normale competitie gespeeld worden.

Op de eerste vrijdag van juli zal het zomerschaak weer beginnen op de clubavond. Zeven weken lang 5 rondes per avond, waarbij het ratingverschil bepaalt hoeveel tijd u krijgt. U hoeft niet elke week aanwezig te zijn, want alleen de beste vijf weken tellen mee voor de eindstand.
Het zomerschaak zal doorgaan tot en met 24 augustus.

Op 31 augustus zal de Algemene Ledenvergadering zijn, waarna wij op 7 september weer beginnen met de normale interne wintercompetitie in de nieuwe groepsindelingen.

1 Steven de Wilde - Erik Both 0−1
2 Jerry Sandifort - Thomas Panneman ½−½
3 Fabian van Buuren - Nick Groeneweg 1−0
4 Simon Schaffeld - Ed Bengsch 1−0
5 Werner Hübner - Richard Koopman 0−1
6 Rob Kalkman - Joey Brokaar 0−1
7 Steyn de Lange - Savoljub Reljic 1−0
8 Alex van der Most - Piet Bastiaanse 0−1
9 Hans Koedam - Fred van den Broeck 0−1
10 Herman van Os - Steef Peek 1−0
11 Zayd Maes - Wim den Haan 0−1
12 Mane Reljic - Jan Majoor 1−0

Knock-Out competitie Uitslag Snelschaken
1 Désiree Hamelink - Ricardo Klepke ½−½ 1-0
2 Kostas Sideras - Daniël Zevenhuizen 0-1
Op 25 mei 2018 was, wat later dan gebruikelijk door de volle externe agenda in de maanden januari tot april, het weer tijd voor het jaarlijkse snelschaak en snelschuifkampioenschap.
Doordat er vooral in de middengroep veel leden afwezig waren door uiteenlopende redenen, werd er dit jaar gestreden in twee groepen.
De eerste groep streed om het snelschaakkampioenschap met een tijd van 3 minuten per persoon met een increment van 2 seconden per zet. Zij speelden een volledige competitie tegen elkaar.
De tweede groep streed om het snelschuifkampioenschap met een tijd van 7 minuten per persoon met een increment van 3 seconden per zet. Zij speelden volgens een Zwitsers systeem.

Deze avond zouden twee mogelijke kanshebbers achter de bar staan, maar Ricardo Klepke besloot alleen achter de bar plaats te nemen waardoor Fabian van Buuren mee kon doen.
Dit bleek uiteindelijk een goede zet, aangezien Fabian en Daniël Zevenhuizen samen uiteindelijk bovenaan kwamen te staan met evenveel bordpunten.  Echter had Fabian meer wedstrijden daadwerkelijk gewonnen, waardoor hij zich snelschaakkampioen van 2018 mocht noemen.
Achter Fabian en Daniël werd Erik Both derde.

Door de vele afmeldingen van de middengroep was er een zeer groot verschil tussen de hoogst geplaatste speler van de snelschuifgroep en de rest. Richard Koopman maakte geen fouten en won afgetekend met 7 uit 7 deze groep.
Achter Richard was het lange tijd spannend met meerdere kandidaten voor de overige plekken. In de laatste ronde wist Mane Reljic te winnen van Savoljub Reljic. Hierdoor werd Mane tweede met 5,5 uit 7, terwijl Savoljub genoegen moest nemen met plek drie met een score van 5 uit 7.