1 Erik Both - Rob Kalkman ½−½
10 Ed Bengsch - Mane Reljic 0−1
11 Job Verheul - Paul de Freytas 1−0
12 Evi Sijabat - Hans Koedam 1−0

De laatste speelronde van de interne competitie is op 22 juni. Na deze datum zullen wij weten wie er zomerkampioen is van elke categorie en wie er tegen elkaar mogen strijden voor de titel van clubkampioen van seizoen 2017-2018.

Op 29 juni is het Doorgeefschaakkampioenschap. Aanmeldingen kunnen weer individueel, of in teams door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook hangt er een formulier in de clubruimte waarop ingeschreven kan worden. Daarnaast is het ook mogelijk om op de dag zelf binnen te komen.
Er zal deze avond  geen normale competitie gespeeld worden.

Op de eerste vrijdag van juli zal het zomerschaak weer beginnen op de clubavond. Zeven weken lang 5 rondes per avond, waarbij het ratingverschil bepaalt hoeveel tijd u krijgt. U hoeft niet elke week aanwezig te zijn, want alleen de beste vijf weken tellen mee voor de eindstand.
Het zomerschaak zal doorgaan tot en met 24 augustus.

Op 31 augustus zal de Algemene Ledenvergadering zijn, waarna wij op 7 september weer beginnen met de normale interne wintercompetitie in de nieuwe groepsindelingen.

1 Steven de Wilde - Erik Both 0−1
2 Jerry Sandifort - Thomas Panneman ½−½
3 Fabian van Buuren - Nick Groeneweg 1−0
4 Simon Schaffeld - Ed Bengsch 1−0
5 Werner Hübner - Richard Koopman 0−1
6 Rob Kalkman - Joey Brokaar 0−1
7 Steyn de Lange - Savoljub Reljic 1−0
8 Alex van der Most - Piet Bastiaanse 0−1
9 Hans Koedam - Fred van den Broeck 0−1
10 Herman van Os - Steef Peek 1−0
11 Zayd Maes - Wim den Haan 0−1
12 Mane Reljic - Jan Majoor 1−0

Knock-Out competitie Uitslag Snelschaken
1 Désiree Hamelink - Ricardo Klepke ½−½ 1-0
2 Kostas Sideras - Daniël Zevenhuizen 0-1
Op 25 mei 2018 was, wat later dan gebruikelijk door de volle externe agenda in de maanden januari tot april, het weer tijd voor het jaarlijkse snelschaak en snelschuifkampioenschap.
Doordat er vooral in de middengroep veel leden afwezig waren door uiteenlopende redenen, werd er dit jaar gestreden in twee groepen.
De eerste groep streed om het snelschaakkampioenschap met een tijd van 3 minuten per persoon met een increment van 2 seconden per zet. Zij speelden een volledige competitie tegen elkaar.
De tweede groep streed om het snelschuifkampioenschap met een tijd van 7 minuten per persoon met een increment van 3 seconden per zet. Zij speelden volgens een Zwitsers systeem.

Deze avond zouden twee mogelijke kanshebbers achter de bar staan, maar Ricardo Klepke besloot alleen achter de bar plaats te nemen waardoor Fabian van Buuren mee kon doen.
Dit bleek uiteindelijk een goede zet, aangezien Fabian en Daniël Zevenhuizen samen uiteindelijk bovenaan kwamen te staan met evenveel bordpunten.  Echter had Fabian meer wedstrijden daadwerkelijk gewonnen, waardoor hij zich snelschaakkampioen van 2018 mocht noemen.
Achter Fabian en Daniël werd Erik Both derde.

Door de vele afmeldingen van de middengroep was er een zeer groot verschil tussen de hoogst geplaatste speler van de snelschuifgroep en de rest. Richard Koopman maakte geen fouten en won afgetekend met 7 uit 7 deze groep.
Achter Richard was het lange tijd spannend met meerdere kandidaten voor de overige plekken. In de laatste ronde wist Mane Reljic te winnen van Savoljub Reljic. Hierdoor werd Mane tweede met 5,5 uit 7, terwijl Savoljub genoegen moest nemen met plek drie met een score van 5 uit 7.
1 Hans Koedam - Simon Schaffeld 0−1
2 Piet Bastiaanse - Jerry Sandifort 0−1
3 Klaas Mol - Zayd Maes 0−1
4 Paul de Freytas - Rob Kalkman 0−1
5 Richard Koopman - Fred van den Broeck 1−0
6 Djad Maes - Savoljub Reljic 1−0
7 Steef Peek - Mane Reljic 1−0
8 Ed Bengsch - Jan Majoor 0−1
9 Wim den Haan - Siem van der Kuil 1−0
10 Job Verheul - Karel van den Burg 0−1

Aankomende vrijdag, op 25 mei 2018, zal het jaarlijkse clubkampioenschap snelschaken en snelschuiven plaatsvinden.
Er zal in drie groepen gestreden worden. De indeling zal plaatsvinden volgens de clubrating van de deelnemers.

Groep 1 speelt met een tijd van 3 minuten per persoon, met een increment van 2 seconden per zet. Zij spelen ook twee partijen per ronde.
Groep 2 en groep 3 spelen met een tijd van 7 minuten per persoon, met een increment van 3 seconden per zet. Zij spelen één partij per ronde.

De eerste ronde van het snelschaken zal rond half negen beginnen. Hierbij het verzoek om uiterlijk 20:00 aanwezig te zijn of de competitieleider een bericht te sturen van uw aankomst, zodat de groepen tijdig gemaakt kunnen worden.

Hopelijk zie ik u op 25 mei verschijnen in de Boekenberg!

Met vriendelijke groet,

Competitieleider schaakvereniging Spijkenisse