Op 25 mei 2018 was, wat later dan gebruikelijk door de volle externe agenda in de maanden januari tot april, het weer tijd voor het jaarlijkse snelschaak en snelschuifkampioenschap.
Doordat er vooral in de middengroep veel leden afwezig waren door uiteenlopende redenen, werd er dit jaar gestreden in twee groepen.
De eerste groep streed om het snelschaakkampioenschap met een tijd van 3 minuten per persoon met een increment van 2 seconden per zet. Zij speelden een volledige competitie tegen elkaar.
De tweede groep streed om het snelschuifkampioenschap met een tijd van 7 minuten per persoon met een increment van 3 seconden per zet. Zij speelden volgens een Zwitsers systeem.

Deze avond zouden twee mogelijke kanshebbers achter de bar staan, maar Ricardo Klepke besloot alleen achter de bar plaats te nemen waardoor Fabian van Buuren mee kon doen.
Dit bleek uiteindelijk een goede zet, aangezien Fabian en Daniël Zevenhuizen samen uiteindelijk bovenaan kwamen te staan met evenveel bordpunten.  Echter had Fabian meer wedstrijden daadwerkelijk gewonnen, waardoor hij zich snelschaakkampioen van 2018 mocht noemen.
Achter Fabian en Daniël werd Erik Both derde.

Door de vele afmeldingen van de middengroep was er een zeer groot verschil tussen de hoogst geplaatste speler van de snelschuifgroep en de rest. Richard Koopman maakte geen fouten en won afgetekend met 7 uit 7 deze groep.
Achter Richard was het lange tijd spannend met meerdere kandidaten voor de overige plekken. In de laatste ronde wist Mane Reljic te winnen van Savoljub Reljic. Hierdoor werd Mane tweede met 5,5 uit 7, terwijl Savoljub genoegen moest nemen met plek drie met een score van 5 uit 7.