De lokale ronde van het KNSB initiatief Schaak-off is op vrijdag 24 september geschaakt in De Boekenberg, onze club locatie.

Na een rommelige start, met wat wijzigingen in de groepsindelingen tot gevolg, konden vier groepen van vier schakers starten met de vierkamp. Iedere groep had een verschillend niveau, van expert tot beginner.

Groep 1 bestond uit Fabian van Buuren, Ansh Jakhari, Kees van Toor en Djad Maes.
Fabian kwam als sterkste uit de vierkamp naar voren, ondanks dat hij, volgens eigen zeggen, toch echt niet elke partij zo goed stond.
Een deel van de partij van Ansh tegen Djad  is gefilmd en is op ons YouTube kanaal terug te vinden.

In groep 2 moesten Zayd Maes, Richard Koopmans, Ronald Mohrke en Ismael Woudt het uitvechten achter de borden.
In de laatste partij van die avond, Richard tegen Ismael, zou bepaald worden wie als nummer 1 zou eindigen. "The winner takes it all", dachten we. Het werd echter een remise, maar dat betekende wel dat Ismael Woudt er verdiend met de winst van de avond vandoor ging.
Bekijk hoe het eindigde op ons YouTube kanaal.

Jasper Pastijn, ging in groep drie als winnaar met de eer strijken. Hij won de drie partijen tegen Jerry Sandifort, Patrick Goosens en Vincent Goossens. De partij van Jerry tegen Jasper was tot het einde spannend. Bekijk ook hier het filmpje van het einde van de partij. Patrick won van Vincent, en kreeg het enige andere punt van deze groep.

Groep 4 werd ook pas op het eind beslist. In de laatste partij moesten de ongeslagen schakers Rogier de Vries en Johan Monster het tegen elkaar opnemen. Na een felle strijd kon Rogier niets meer tegen het verlies doen. Johan wint deze groep. Het laatste puntje in deze groep werd door Jesper van Deelen veroverd op Dennis Bouma.

Nadat alle partijen waren afgelopen werd snel de eindstanden berekend en kon de prijsuitreiking beginnen. Voor de winnaars is het hierna nog niet voorbij. Zij gaan door naar de regionale ronde, waar zij kunnen proberen om een plek in de landelijke finale te bemachtigen.

De conclusie mag getrokken worden dat dit nieuwe initiatief als succesvol bestempeld mag worden.
We wensen de groepswinnaars veel succes bij de komende regionale ronde.
Deze zal zeer waarschijnlijk geschaakt worden op zaterdag 16 oktober, ergens in Rotterdam.

Er zijn deze avond een aantal foto's gemaakt die te vinden zijn op onze Facebook pagina.
Meer filmpjes van deze avond, en van onze vereniging kun je vinden op ons SV-Spijkenisse YouTube kanaal.
Wordt abonnee, en bekijk regelmatig de nieuwe leuke en vaak leerzame filmpjes.