Schaakvereniging Spijkenisse heeft zowel een jeugd- als een seniorenafdeling.
Onze Jeugdclubavond is elke week op vrijdagavond van 18:30 tot 19:30. Daarna is de zaal voor de Senioren beschikbaar tot 24 uur.

De vrijdagavonden bij Schaakvereniging Spijkenisse zijn altijd gezellig, leerzaam en geschikt voor iedereen die kan schaken of geïnteresseerd is om te leren schaken. Er zijn vele groepen op sterkte, dus altijd spelers van vergelijkbaar niveau. De clubavonden beginnen met een stuk training of verschillende spelvormen met daarna de jeugdcompetitie, waar schakers het op kunnen nemen tegen hun groepsgenootjes.

Als je nog niet kan schaken, geen probleem! Elk jaar organiseren we twee starterscursussen waar je de basisbeginselen leert van het schaken en hoe een goede en vooral leuke partij te schaken! Maar ook tijdens de clubavond kan je de eerste stapjes van het schaken oppakken door mee te schaken met één van de beginnende groepen of met een één op één uitleg met een van de begeleiders.

Op de maandag- en dinsdagavonden worden groepstrainingen gegeven door gediplomeerde trainers, waar de schakers het extra stapje maken om op een hoger niveau te komen. Deze extra trainingen zijn voornamelijk bedoeld voor de schakers die al kunnen schaken en al een beetje ervaring op zak hebben.

Jaarlijks organiseert de schaakvereniging Jeugd evenementen zoals het Schaak-bowlen, Halloween, Carnaval en twee eigen jeugdtoernooien. Daarnaast doen we met jeugdteams mee aan regionale competities en de landelijke clubkampioenschappen. Er wordt veel gedaan om plezier en ontwikkeling voor allen te stimuleren.

De beste indruk van onze vereniging krijgt u echter door op een vrijdagavond eens langs te komen. Iedereen mag bij ons twee avonden 'op proef' meespelen, waarbij hij of zij partijen tegen andere spelers van dezelfde leeftijd / speelsterkte speelt.

Als je een keer wilt komen kijken of voor vragen kan u contact opnemen met de jeugdleider

Naam: Steyn de Lange
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 06-24215018

Lid worden van de schaakvereniging?

- Aanmeldformulier nieuwe leden: vind u hier.
- De bijlage met meer informatie over het lidmaatschap vindt u Bijlage aanmeldingsformulier
- Contributie informatie: vind u

hiehttps://sv-spijkenisse.nl/algemeen/vereniging-informatie/wat-is-het-rekeningnummer-en-hoeveel-is-de-contributier.
Voor vragen over lidmaatschap of opzegging hiervan, kan u contact opnemen met de secretaris.
Naam: Peter Leentvaar
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Jeugd clubavond

In onze clubruimten wordt door de vrijwilligers ervoor gezorgd dat iedereen in een goede sfeer kan gaan schaken. Er zijn vele groepen op sterkte, dus altijd spelers van vergelijkbaar niveau. De Clubavond bestaat grofweg uit twee delen. In het eerste half uur wordt bij de groepen tijd ingeruimd voor schaakspelvormen, kleine instructies en eventueel werken in de stappenboekjes. In het tweede deel worden de partijen geschaakt voor de Interne Jeugdcompetitie.

Per schaakseizoen worden twee competities geschaakt. De Winter- en de Zomercompetitie. Aan het eind van de competitie wordt de stand bepaald en worden er per groep prijzen uitgereikt. De winnaars van elke groep promoveren naar een hogere groep en de winnaar van de hoofdgroep mag zichzelf jeugdkampioen noemen van Schaakvereniging Spijkenisse voor dat jaar. Het regelement en de opzet van de competitie vindt u hier.

Gedurende het schaakjaar worden ook bijzondere clubavonden georganiseerd rondom de thema’s Halloween, Sinterklaas, Carnaval. Super gezellig en zorgt voor een goed verenigingsgevoel bij de kinderen. Alle evenementen voor de jeugd en meer vindt u in onze kalender.


Starterscursus schaken

Twee keer per jaar kan je bij Schaakvereniging Spijkenisse schaken leren door mee te doen met de starterscursus. In deze cursus, bedoeld voor kinderen van vijf jaar en ouder, wordt aan de kinderen de basis van het schaken geleerd. De loop van de stukken, goede en minder goede zetten, de spelregels en hoe een goede en vooral leuke partij te schaken.

De cursus wordt in de Boekenberg gegeven op zeven vrijdagavonden van 18:30 tot 19:30. Een van de cursusavonden is altijd extra leuk, waar de kinderen hun geleerde schaakkennis kunnen oefenen in een feestelijke sfeer. Aan het einde van de cursus ontvangen alle deelnemers een leuk certificaat.

De kosten voor de cursus bedragen in totaal €15. Vindt je het schaken zo leuk dat je lid wilt worden? Dan wordt dit bedrag eenmalig gekort op de contributie. De startdatum van de eerstvolgende starterscursus kan u hier terug vinden.


Trainingen

Bij SV-Spijkenisse krijgen beginnende – en topschakers van SV- Spijkenisse ieder op hun eigen niveau training om zo hun spel op een nog hoger peil te kunnen brengen. Op de club doen we dat bij de jeugd voornamelijk door gebruik te maken van de stappenmethode. Bij schaakvereniging Spijkenisse trainen we al regelmatig op vrijdagavond, maar je kan ook extra training volgen op maandag- en dinsdagavond van 18:30 tot 19:45.

Meer informatie over trainingen vindt u hier terug. (Hyperlink inplaatsen)

 

J. de Kluyver Jeugd Schaaktoernooi

Ons eigen super gezellige toernooi . Uitdagend, maar vooral leuk, en met veel extra’s zoals popcorn, suikerspin en ijs, voor iedere deelnemer. Vele en grote prijzen, spelers van elk niveau, een groep voor eerdere winnaars en andere landelijke topspelers en vele andere extra’s zoals een groot schaakbord. Deelnemers komen uit heel Nederland, en uit het buitenland. Begeleiders en ouders kunnen ook meedoen. Meer informatie over ons jeugdtoernooi vindt u hier.

Toernooien

Vooral voor de jeugd is het belangrijk om regelmatig aan toernooien mee te doen. Ze worden er betere schakers door. Daarom stimuleren wij dit dan ook. Ieder jaar schaken we zowel in een regionale team competitie, de GHC, als in de landelijke, de KNSB-JCC. Daarnaast zijn er nog veel andere toernooien waar onze schakers individueel aan meedoen, zoals de RSB Grand Prix.