Op zaterdag 8 december werd het jaarlijkse Open kampioenschap van Spijkenisse geschaakt. een toernooi voor de volwassenen en de goeie jeugdschakers.
Al sinds het 50-jarig jubileum van onze vereniging organiseren we ook een familie tweetal toernooi, gesponsord door dakbedekkings en aannemingsbedrijf J. de Kluyver. Al jaren lang onze zeer gewaardeerde sponsor van de jeugd.

Dit jaar alweer de 4e editie, maar nog altijd met zeer enthousiaste deelnemers. Deze keer waren er naast de schakers van onze eigen vereniging ook schakers van S.S.V. Klim-Op en Messemaker 1847 uitgenodigd mee te doen. De 12 koppels streden in zeven ronden om de bekers en individuele prijzen.
Uiteindelijk gingen de prijzen naar Manixia en haar Opa(3e prijs), Rawi en zijn vader(2e prijs), en de Yuko en zijn vader(1e prijs)
Demien, Donny en Janice werdern respectieveleijk beste> 12 , beste<12 en beste meisje. Rayan, jordan en Lisa verdienden nog een extra sportiviteits prijs.

Iedereen, ook ik,  kreeg nog een medaille voor de inzet, en zo ging iedereen tevreden naar huis.

De foto's staan onze facebook pagina.

Op 30 november kwamen bijna alle jeugdschakers van SV-Spijkenisse naar een niet zo heel reguliere clubavond.
Allen moesten zich naar de achterste schaakzaal begeven en daar kwamen ze in een heel gezellig versierde zaal.  De tafels stonden in een hoefijzer opgesteld en de kinderen gingen als groepen bij elkaar zitten.

Het schaken was weer net even anders dan gewoonlijk. Korte partijen met afwijkende regels die door Peter Maes werden bepaald en aangekondigd met wat irritante geluidjes. Bij goed resultaat, mat of anders, mochten de kinderen een klein prijsje uitzoeken bij hulp pietjes Inge en Marianne.
Het grote wachten was op Sint en zijn Pieten. Maar net als in de vorige jaren had Sint aangegeven zich nog niet goed genoeg te vinden in het schaken en stuurde twee schaakpieten naar onze locatie.

Alle zenuwen waren voorbij nadat de pieten gearriveerd waren. Zelfs voor de allerkleinsten van de starterscursus.
Strooigoed, wat drinken en een paar prijsjes. iedereen ging tevreden terug naar huis.

Er kan nog nagenoten worden van de avond. Er staan een paar hele leuke foto's op onze Facebook pagina.