Inloggen

Inloggen

20 april 2018
SV- Spijkenisse 
Sponsorloop.

Aanstaande vrijdag 20 april gaan we ervoor. De sponsorloop is heel belangrijk voor de schaakvereniging. Vergeet vrijdag niet om je sportschoenen, je sponsorformulier en het geld mee te nemen naar de vereniging. Om half zeven gaan we ons best doen om zoveel mogelijk rondjes te lopen. ik verzoek jullie om op tijd te zijn.

Waarom deden we dit ook alweer?

De schaakvereniging heeft ieder jaar een heleboel extra activiteiten op de agenda staan. Extra activiteiten zoals het schaakbowlen,  Sinterklaasschaak, Halloween, carnaval, toernooien, stappentrainingen, noem maar op.
Extra activiteiten organiseren kost geld. Om de extra kosten voor de leden betaalbaar te kunnen houden, organiseert de schaakvereniging  een sponsorloop voor de jeugd. Hierbij vragen wij aan onze jeugdschakers om op een sportieve en ludieke manier geld in te zamelen voor de vereniging.

Vraag familie en vrienden om jouw sportieve prestaties te belonen met een sponsoring voor het aantal keer dat je om de Boekenberg en de kerk gaat lopen in 20 minuten. Eén totaalbedrag mag natuurlijk ook en is vaak handiger, je kunt dan namelijk gelijk afrekenen. De afstand per rondje is ongeveer 400m.

Afgelopen zaterdag onder begeleiding van Martin Verheul is het c-team, Domingus, Djad, Job en Vinh, ongeslagen kampioen van de JCC Meesterklasse C geworden! Na vier lange dagen en acht rondes wisten de mannen in Den-Bosch de titel te pakken. 

 

 

En drukke avond dit keer bij RSR Ivoren torens want alle teams moesten naar dezelfde locatie.

Ons 3e team met Dominick, Dominique, Elin, Veerle en Thu speelden in poule 3B, met een winst in de laatste ronde konden ze zich handhaafden in deze poule , de gretigheid van Veerle in de laatste ronde was heel mooi om te zien, de tweevoudige aanvallen waren teveel voor haar tegenstander en de mat werd daarna goed gevonden.

Groene hart cup 2e ronde, speelplaats Gouda 3 november. Teams 1 en 3. 

Op de hele mooie locatie in het denksportcentrum te Gouda mochten team 1 en 3 deze avond hun bestje beentje voortzetten. Na wat fileleed waren beide teams toch nog ruim op tijd binnen. De begeleiding van de ouders inclusief vervoer was uitstekend te noemen. Het is maar wat belangrijk dat vooral de ouders van de jonge spelers laten zien  dat ze hun kind maar wat graag ondersteunen.

Team 3 dat in poule 4 uitkwam deed het goed, met een remise, verlies en winst kreeg het jonge kroost het voor elkaar om 3 matchpunten bij elkaar te sprokkelen wat ruim voldoende was voor de 2e plaats.

Wat momenten uit de partijen in deze poule:

Per 1 september 2017 zijn de gemeente Nissewaard en Leergeld Voorne-Putten een samenwerking aangegaan met het Jeugdcultuurfonds en het Jeugdsportfonds.
Zoals je wellicht weet heeft de gemeente Nissewaard de kindtoeslag waardoor kinderen uit een gezin met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm mee kunnen doen met leeftijdsgenoten.

De kindtoeslag is € 300,- per kind per jaar in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar. Voor kinderen in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar ontvangt de ouder/verzorger nog een extra nabetaling van € 100,- per kind. Stichting Leergeld Voorne-Putten helpt daarbij ook wanneer de kindtoeslag onvoldoende is.

Door de samenwerking zal een grotere groep kinderen, die in een gezin met een laag inkomen leven, worden bereikt. Wat houdt deze samenwerking in?

Als er thuis geen geld is, betaalt het Jeugdsportfonds of het Jeugdcultuurfonds (een deel van de) contributie, lesgeld en/of tenue of eventuele attributen zoals een instrument. Voor een bijdrage voor welzijn en educatie kun je terecht bij Stichting Leergeld Voorne-Putten.
Ouders of verzorgers die een besteedbaar inkomen hebben tussen 110% en 130% van de bijstandsnorm kunnen in aanmerking komen voor een vergoeding van de contributie en eventueel attributen.


Wie mag een aanvraag indienen bij Stichting Leergeld Voorne-Putten?
In verband met de vertrouwelijkheid van gegevens kunnen alleen ouders een aanvraag doen bij de Stichting Leergeld Voorne-Putten. Intermediairs kunnen ouders er op wijzen, dat zij een aanvraag kunnen doen. Medewerkers van de Stichting Leergeld Voorne-Putten komen bij u thuis om de aanvraag te bespreken, waarna snel een beslissing volgt over het toekennen van de aanvraag.

Wie mag een aanvraag indienen bij het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds?

Ouders/verzorgers, sportverenigingen en culturele instanties mogen zelf geen aanvraag indienen. Alleen professionals die werken met of voor kinderen kunnen dat doen. Voorbeelden van intermediairs zijn: leraren, jeugdhulpverleners, kinderopvangmedewerkers, maatschappelijk werkers enzovoort.
Aangemelde intermediairs kun je, als zij daar toestemming voor hebben gegeven, vinden op de websites www.jeugdsportfonds.nl of www.jeugdcultuurfonds.nl.

Contact:
Stichting Leergeld Voorne-Putten 06-18117931 (maandag, woensdag en donderdag van 09.00-17.00 uur)
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds: 0174-24490 (dagelijks van 08.00-16.30 uur)
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kees Verstraate
Jeugdleider.

Wederom is er weer een jaar voorbijgegaan waarin de jeugd van Schaakvereniging Spijkenisse heeft deelgenomen aan De Ron de Jong Groene Hart Cup.

Dit is DE regionale competitie voor jeugd-viertallen van verenigingen uit de regio Rotterdam, Den Haag, en Leiden. Op zeven vrijdagavonden strijden de teams in poules van 4 tegen elkaar om, aan het eind van de avond, promotie naar een hogere poule te hebben afgedwongen, nog even te blijven zitten in deze poule, of... te degraderen naar een lagere poule. Het is voor vele jeugdschakers de eerste ervaring in het, op een zeer leuke manier, aan een serieuze competitie deel te nemen. Een onmisbaar deel van het leren schaken. Deze competitie is ooit gestart onder verantwoordelijkheid van Ron de Jong van schaakvereniging 3-torens. Na zijn overlijden werd het toernooi omgedoopt in de Ron de jong Groene Hart Cup. 3-Torens is doorgegaan met het organiseren en wordt daarbij door vele andere verenigingen ondersteund waaronder de onze.
Sinds 2011 is onze vereniging ook de gastheer voor de openingsavond in oktober en komen alle poules naar Spijkenisse toe om de eerste ronde van de zeven ronden durende competitie te schaken. Op de daaropvolgende vijf ronden kan het gebeuren dat je met je team bij een andere vereniging de volgende ronde moest schaken. Er is dit jaar o.a. geschaakt in Gouda, Zoetermeer, Hellevoetsluis, Voorburg, Barendrecht, Capelle, Schiedam en Rotterdam. 
Met de resultaten van de zes gespeelde ronden wordt bepaald in welke poule je tijdens de finale gaat schaken voor de te verdienen bekers. 

De afsluitende zevende ronde wordt steevast geschaakt in Rotterdam op het St. Laurens College, zo ook dit jaar.

Schaakvereniging Spijkenisse heeft in de afgelopen jaren een wisselend aantal teams ingeschreven. Vorig jaar waren dat er vier. Dit jaar twee.
Bijzonder is te noemen dat het 1e team van dit jaar, het vierde team was van vorig jaar. Ons tweede team bestond nu uit schakers die eind 2015, of in 2016 zijn begonnen met schaken. Alleen Jorrit was al wat langer lid, maar die is dan ook de oudste van het team.

Op vrijdag 19 mei togen de twee teams naar Rotterdam, begeleid door een heel contingent ouders en begeleiders. Peter Maes ging mee als technisch begeleider/trainer om te bekijken of het geleerde ook in de praktijk werd gebracht, en welke zaken er in de toekomst nog getraind moeten worden. Ikzelf was als GHC-coördinator natuurlijk ook aanwezig.

Beide teams hebben het heel goed gedaan deze avond, maar of het de spanning was voor de finale, het weer, of de net teveel rumoerige omgeving, of gezelligheid, er werden een aantal partijen gewonnen en verloren die op andere avonden anders zouden zijn gegaan verwacht ik. Maar duidelijk was wel dat iedereen het erg naar de zin had, en dat de inspanningen geresulteerd hebben derde plaatsen in de poules voor beide teams.

Het eerste team was, zoals al gezegd, het 4e team in het vorige jaar, en eindigde toen heel knap als eerste in de laatste poule. Dit jaar echter hebben ze op een veel hoger niveau geschaakt en eindigde het team, bestaande uit Donny, Kalle, Jona, Silas en Twan als derde in de derde poule, van zes. Een heel knappe prestatie.


Het tweede team, bestaande uit Ansh, Leonard, Julian, Jorrit, Jelle en Lizzy zijn alle speelronden in dezelfde poule gebleven, net als het 1e team vorig jaar.
Julian kon de laatste drie speelronden niet mee schaken en is daarom Lizzy ingevallen in het team. Met zes bordpunten zijn ook zij derde geworden in hun poule. Dat beloofd ook voor dit team wat voor de volgende jaren. Ze zijn er jong en goed genoeg voor.


Deze editie van de Groene Hart Cup zit er weer op, maar na de zomer start er weer een nieuwe competitie.
Ik hoop dat we dan ook weer mogen rekenen op enthousiaste schakers, wat meer misschien!!, maar zeker ook op de enthousiaste medewerking en aanwezigheid van de ouders. Door hen konden de schakers op de diverse locaties komen, werden ze af en toe opgevangen na een verlies, maar gaven altijd een goed woord/compliment.

Voor mij is een Groene Hart Cup geslaagd en het resultaat van de teams in mijn ogen altijd goed, door het plezier van de schakers, maar dus zeker ook door de gezellige en nuttige aanwezigheid van de ouders.

Op naar seizoen 2017-2018
Groet
Eric de Lange