Inloggen

InloggenSchaakvereniging Spijkenisse
 heeft zowel een jeugd- als een seniorenafdeling.
Onze Jeugdclubavond is elke week op vrijdagavond van 18:30 tot 19:30. Daarna is de zaal voor de Senioren beschikbaar tot 24 uur.

De vrijdagavonden bij Schaakvereniging Spijkenisse zijn altijd gezellig, leerzaam en geschikt voor iedereen die kan schaken of geïnteresseerd is om te leren schaken. Er zijn vele groepen op sterkte, dus altijd spelers van vergelijkbaar niveau. De clubavonden beginnen met een stuk training of verschillende spelvormen met daarna de jeugdcompetitie, waar schakers het op kunnen nemen tegen hun groepsgenootjes.

Als je nog niet kan schaken, geen probleem! Elk jaar organiseren we twee starterscursussen waar je de basisbeginselen leert van het schaken en hoe een goede en vooral leuke partij te schaken! Maar ook tijdens de clubavond kan je de eerste stapjes van het schaken oppakken door mee te schaken met één van de beginnende groepen of met een één op één uitleg met een van de begeleiders.

Op de maandag- en dinsdagavonden worden groepstrainingen gegeven door gediplomeerde trainers, waar de schakers het extra stapje maken om op een hoger niveau te komen. Deze extra trainingen zijn voornamelijk bedoeld voor de schakers die al kunnen schaken en al een beetje ervaring op zak hebben.

Jaarlijks organiseert de schaakvereniging Jeugd evenementen zoals het Schaak-bowlen, Halloween, Carnaval en twee eigen jeugdtoernooien. Daarnaast doen we met jeugdteams mee aan regionale competities en de landelijke clubkampioenschappen. Er wordt veel gedaan om plezier en ontwikkeling voor allen te stimuleren.

De beste indruk van onze vereniging krijgt u echter door op een vrijdagavond eens langs te komen. Iedereen mag bij ons twee avonden 'op proef' meespelen, waarbij hij of zij partijen tegen andere spelers van dezelfde leeftijd / speelsterkte speelt.

Als je een keer wilt komen kijken of voor vragen kan u contact opnemen met de jeugdleider:
Naam: Steyn de Lange
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 06-24215018

Lid worden van de schaakvereniging? Het inschrijfformulier kan u hier vinden en info over de contributie hier. Voor vragen over lidmaatschap of opzegging hiervan, kan u contact opnemen met de secretaris.
Naam: -
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Het adres van ons clublokaal is: Markt 40, 3201 CZ Spijkenisse 
Telefoonnummer: 06-46539904 (tijdens activiteiten)
Meer informatie over onze clublocatie en parkeermogelijkheden vindt u hier.

Youtube
Facebook

Afgelopen seizoen zijn we steeds meer online gaan schaken. Gelukkig kunnen we nu weer op de club schaken, maar er zijn een hoop jeugdschakers die het online schaken erg leuk vonden! Hieronder een kort overzichtje met de online schaakactiviteiten van SV-Spijkenisse:

Lichess
Via lichess doen we mee aan online schaaktoernooien en organiseren we zelf ook regelmatig schaakactiviteiten via onze teampagina. Een leuke manier om samen met de clubgenoten te schaken en elkaar ook online te ontmoeten. Onze lichesspagina voor de jeugd kunt u hier terugvinden. Hier vind je ook alle aankomende toernooien en activiteiten.

Daarnaast is er ook voor de hele club een lichesspagina waar ook regelmatig schaakactiviteiten worden georganiseerd. Deze kan je hier terugvinden.

Hoe kan je meespelen op lichess?
1. Maak een account aan op lichess via https://lichess.org/signup 
2. Ga naar onze lichessteampagina: https://lichess.org/team/sv-spijkenisse-jeugdafdeling
en meld je aan. Let op dat je bent ingelogd!
3. Vul de velden in en los de schaak-captcha op.
4. Zodra je bent toegevoegd kan je meedoen met de teamactiviteiten.

 

Schaakmatties
Dit is een initiatief van de KNSB, waar jeugdschakers op een kindvriendelijke en leerzaam platform kunnen schaken tegen schakers uit heel Nederland. Via chesskid.com worden regelmatig toernooitjes georganiseerd en kan je het schaken ook verbeteren door middel van verschillende online schaaklessen en puzzels.

Meer informatie over Schaakmatties kan je hier terugvinden, een jaarabonnement op Schaakmatties bedraagt €7,50. Wil je graag lid worden van Schaakmatties? Stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Discord voor de jeugd
Sinds kort hebben wij voor de jeugd ook een Discord server opgezet, waar alle schakers elkaar kunnen ontmoeten, schaken, oefenen, chatten en veel meer! Tijdens online activiteiten kan iedereen ook in een voicechannel met elkaar praten en daarnaast kunnen er ook online trainingen worden georganiseerd. Je kan er schaakpuzzels oplossen en regelmatig wordt er over schaaknieuws bericht. Al met al is het een heel multifunctioneel platform!

Je kan de discord van SV-Spijkenisse jeugd toetreden via deze link: https://discord.gg/PWb7rDHVsQ 

Jeugd zomerschaken 
Ook tijdens de zomervakantie is de club weer open voor de jeugd en geïnteresseerden om te komen schaken. Op vrijdagavond van 18:30 t/m 19:30 is iedereen welkom om te komen schaken in de boekenberg. Tijdens dit uur gaan we uiteraard schaken en oefenen we met verschillende schaakspelletjes, maar als er veel animo is gaan we ook kijken of we af en toe kunnen trainen of iets extra's doen!
 
Aan- en afmelden is niet nodig, je kan gewoon langskomen. Ook kinderen die geen lid zijn van de schaakvereniging zijn welkom, maar als je voor het eerst komt is het fijn als je een mailtje stuurt. Voor vragen kan je contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het adres van ons clublokaal is: Markt 40, 3201 CZ Spijkenisse 
Telefoonnummer: 06-46539904 (tijdens activiteiten) of 06-24215018
Meer informatie over onze clublocatie en parkeermogelijkheden vindt u hier.

Zomerschaken voor de gevorderden
Voor de wat sterkere en oudere schakers (HG & Gr1) kan je ook goed meedoen bij de senioren Zomerschaken van 20:00 t/m 23:00. Dit is een mooie kans om het op te nemen tegen sterkere tegenstanders die je misschien niet altijd tegenkomt bij de jeugdclubavond. Je hoeft niet de hele avond mee te schaken, je kan in de loop van de avond besluiten om naar huis te gaan. 
 
Is het de eerste keer dat je meedoet? Meld je dan van tevoren even aan. Ook ouders die mee willen schaken kunnen meedoen met het zomerschaken. Meer informatie over de opzet kan je hier vinden.
Hieronder staat de indeling voor het winterseizoen van 2022/2023. De tussenstand van de competitie vindt u hier. De planning en evenementen voor de jeugd kan je terugvinden in de kalender.

De Clubavond:

- Iedereen komt op tijd naar de club. De deur is open om 18:15. We starten om 18:30.  

  Afmelden:

- Mocht je een keer niet kunnen komen, dan moet je dat uiterlijk op de vrijdag van de Clubavond voor 16:00 uur via de website afmelden
- Het clublokaal is tijdens de clubavonden te bereiken via: 06-46539904