Online activiteiten op Lichess

Elke vrijdagavond online schaken:

Teampagina Senioren (20:00 - 22:00 uur): https://lichess.org/team/schaakvereniging-spijkenisse
Teampagina jeugd (18:30 - 19:30 uur) : https://lichess.org/team/sv-spijkenisse-jeugdafdeling

Op woensdag 12 februari werd in de Boekenberg gestreden om het Kampioenschap van Nissewaard.

14 teams deden mee, en Schaakvereniging Spijkenisse was ook dit jaar de gastheer voor dit toernooi.

Ook werd er gestreden voor het Individuele Kampioenschap Van Nissewaard.
De uiteindelijke winnaar was onze eigen Lavanan Ponnaiya. Lisa Verbunt behaalde net als Lavanan op bord 1 de maximale score van 5 punten en mag zich dit jaar ook bordkampioen noemen.

Kijk op https://www.schoolschakennissewaard.nl/ voor een verslag en de uitslagen.

Team 1 en 4 moesten zich deze ronde gezamenlijk verplaatsen naar Krimpen. De Pannekoe.

Team 1 deed goede zaken, niet in de laatste plaats door een goede invalbeurt, met 3 punten, door Djurre Vermeij.
Het team promoveert daardoor weer naar een Poule 2 in ronde 5.

De wintercompetitie is klaar en de eindstand was bepaald. Na veel gespeelde partijen moesten er een handvol fanatieke jeugdschakers afgelopen vrijdag nog beslissingspartijen spelen! In de hoofdgroep was de kampioen al duidelijk, maar Lizzy en Silas gingen nog strijden voor de derde plaats. Djurre, Hannah en Rajeev moesten in een driekamp bepalen wie er tweede en derde zou worden en in groep 2b gingen Thu en Rayan spelen voor de eerste plaats!

In een zaal, klaargezet voor het PJK de volgende dag, konden de schakers in rust hun partijen spelen. Met trainers en begeleiders die aandachtig meekijken en af en toe een ouder die door de ramen heen gluren, was er genoeg bekijks voor deze partijen. Dan blijft er alleen nog één vraag hangen : "Who will rise to the top?"

Afgelopen zaterdag was het startschot gegeven en was de eerste speeldag van de Persoonlijke jeugdkampioenschappen van de RSB begonnen. Tijdens dit toernooi gaan de jeugdschakers uit regio Rotterdam de competitie aan en zullen de besten een ticket verkrijgen naar het NK.

De eerste speeldag was het in de veilige thuishaven, de boekenberg, waar de C en de FGH als eerste hun schaakkunsten konden laten zien. De FGH spelen deze dag zeven rondes en de C spelen drie rondes. Op 25 januari spelen ze de laatste drie rondes.

De afgelopen maanden was Rotterdam het strijdtoneel van de landelijke Jeugd Club Competitie (JCC). Ons A team met (Ansh Jakhari, Job Verheul, Pascalle Monteny en Vinh Nuygen) was voor het 2e jaar ook weer van de partij wat al een prestatie op zich was. Alle topschakers van Nederland tot 21 jaar waren aanwezig. Tijdens de 4 lange zaterdagen (Sept, Okt en 2 in Nov) moesten onze talenten 2 lange partijen (100 min p.p.p.p + 10sec increment) per dag spelen.

De kerstvakantie is alweer om de hoek en ook tijdens de vakantie kan je schaken op vrijdagavond tijdens onze clubavond! Om de vakantie goed te starten is er tijdens de clubavond van 20 december een uitdagende kerst verrassing in de vorm van een simultaan tegen één van onze sterkste jeugdspelers, Ansh Jakhari. Lukt het jou ook om een punt weg te snoepen van deze wereldschaker? Voor alle schakers die een mooie partij spelen of een punt kunnen pakken, zijn er leuke prijsjes!

Ook na de jeugdclubavond kan je nog schaken. Tijdens de seniorenclubavond van 20 december is ook weer het jaarlijks kerstschaken van 19:45 tot 24:00 met aan het einde een leuke tombola!

N
amens de gehele jeugdafdeling wens ik iedereen prestige feestdagen en een mooie jaarwisseling!

Feestelijke groeten,
Steyn de Lange