Schaakvereniging Spijkenisse
heeft zowel een jeugd- als een seniorenafdeling.
Onze Jeugdclubavond is elke week op vrijdagavond van 18:30 tot 19:30. Daarna is de zaal voor de Senioren beschikbaar tot 24 uur.

De vrijdagavonden bij Schaakvereniging Spijkenisse zijn altijd gezellig, leerzaam en geschikt voor iedereen die kan schaken of geïnteresseerd is om te leren schaken. Er zijn vele groepen op sterkte, dus altijd spelers van vergelijkbaar niveau. De clubavonden beginnen met een stuk training of verschillende spelvormen met daarna de jeugdcompetitie, waar schakers het op kunnen nemen tegen hun groepsgenootjes.

Als je nog niet kan schaken, geen probleem! Elk jaar organiseren we twee starterscursussen waar je de basisbeginselen leert van het schaken en hoe een goede en vooral leuke partij te schaken! Maar ook tijdens de clubavond kan je de eerste stapjes van het schaken oppakken door mee te schaken met één van de beginnende groepen of met een één op één uitleg met een van de begeleiders.

Op de maandag- en dinsdagavonden worden groepstrainingen gegeven door gediplomeerde trainers, waar de schakers het extra stapje maken om op een hoger niveau te komen. Deze extra trainingen zijn voornamelijk bedoeld voor de schakers die al kunnen schaken en al een beetje ervaring op zak hebben.

Jaarlijks organiseert de schaakvereniging Jeugd evenementen zoals het Schaak-bowlen, Halloween, Carnaval en twee eigen jeugdtoernooien. Daarnaast doen we met jeugdteams mee aan regionale competities en de landelijke clubkampioenschappen. Er wordt veel gedaan om plezier en ontwikkeling voor allen te stimuleren.

De beste indruk van onze vereniging krijgt u echter door op een vrijdagavond eens langs te komen. Iedereen mag bij ons twee avonden 'op proef' meespelen, waarbij hij of zij partijen tegen andere spelers van dezelfde leeftijd / speelsterkte speelt.

Als je een keer wilt komen kijken of voor vragen kan u contact opnemen met de jeugdleider:
Naam: Steyn de Lange
Telefoon: 06-24215018

Lid worden van de schaakvereniging? Het inschrijfformulier kan u hier vinden en info over de contributie hier. Voor vragen over lidmaatschap of opzegging hiervan, kan u contact opnemen met de secretaris.
Naam: -

Het adres van ons clublokaal is: Markt 40, 3201 CZ Spijkenisse
Telefoonnummer: 06-46539904 (tijdens activiteiten)
Meer informatie over onze clublocatie en parkeermogelijkheden vindt u hier.

Hieronder staat de indeling voor het winterseizoen van 2021/2022. De tussenstand van de competitie vindt u hier. De planning en evenementen voor de jeugd kan je terugvinden in de kalender.

Jeugd zomerschaken
Ook tijdens de zomervakantie is de club weer open voor de jeugd en geïnteresseerden om te komen schaken. Op vrijdagavond van 18:30 t/m 19:30 is iedereen welkom om te komen schaken in de boekenberg. Tijdens dit uur gaan we uiteraard schaken en oefenen we met verschillende schaakspelletjes, maar als er veel animo is gaan we ook kijken of we af en toe kunnen trainen of iets extra's doen!

Aan- en afmelden is niet nodig, je kan gewoon langskomen. Ook kinderen die geen lid zijn van de schaakvereniging zijn welkom, maar als je voor het eerst komt is het fijn als je een mailtje stuurt. Voor vragen kan je contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het adres van ons clublokaal is: Markt 40, 3201 CZ Spijkenisse
Telefoonnummer: 06-46539904 (tijdens activiteiten) of 06-24215018
Meer informatie over onze clublocatie en parkeermogelijkheden vindt u hier.

Zomerschaken voor de gevorderden
Voor de wat sterkere en oudere schakers (HG & Gr1) kan je ook goed meedoen bij de senioren Zomerschaken van 20:00 t/m 23:00. Dit is een mooie kans om het op te nemen tegen sterkere tegenstanders die je misschien niet altijd tegenkomt bij de jeugdclubavond. Je hoeft niet de hele avond mee te schaken, je kan in de loop van de avond besluiten om naar huis te gaan.

Is het de eerste keer dat je meedoet? Meld je dan van tevoren even aan. Ook ouders die mee willen schaken kunnen meedoen met het zomerschaken. Meer informatie over de opzet kan je hier vinden.
Ook dit seizoen kan je bij Schaakvereniging Spijkenisse schaken leren door mee te doen met de starterscursus. In deze cursus, bedoeld voor kinderen van vijf jaar en ouder, wordt aan de kinderen de basis van het schaken geleerd. De loop van de stukken, goede en minder goede zetten, de spelregels en hoe een goede en vooral leuke partij te schaken.

De cursus wordt in de Boekenberg gegeven op zeven vrijdagavonden van 18:30 tot 19:30. De eerste les is al op vrijdag 05 november. De andere data zijn; 12-11, 19-11, 26-11, 03-12, -10-12 en 17-12. Extra leuk is het op 3 december, waar de kinderen in sinterklaas sfeer hun schaakkennis kunnen oefenen.

De kosten voor de cursus bedragen in totaal €15, over te maken naar NL66 RABO 0114 9948 89 ten name van Schaakvereniging Spijkenisse. Vindt je het schaken zo leuk dat je lid wilt worden? Dan wordt dit bedrag eenmalig gekort op de contributie.

Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Ook voor vragen kan je dit adres contacteren.

Locatie De Boekenberg Markt 40 3201 CZ Spijkenisse
Meer informatie over onze clublocatie en parkeermogelijkheden vindt u hier of informatie over de jeugd hier.