De schaakbond heeft het eerste fysieke schaaktoernooi weer op de planning staan. Tijdens het Olympisch Festival in Den Haag, 30 juli t/m 1 augustus, organiseren zij een schaaktoernooi bestaande uit zeskampen met maximaal 200 deelnemers.

Locatie: Sportcampus Zuiderpark, Den Haag

Het schaaktoernooi is voor alle schakers die weer even op gang willen komen voor het nieuwe seizoen. De indeling van de groepen geschiedt op basis van de KNSB-ratings. De wedstrijden worden verwerkt voor de KNSB-rating. Het speeltempo is 90 minuten per persoon plus 10 seconden increment. Op de vrijdag is 's middags de eerste ronde, op de zaterdag en zondag gevolgd door een dubbele ronde in de ochtend en middag.

We organiseren ook enkele simultaanse schaakwedstrijden (in het weekend om 12.00 uur en 14.30 uur), dus alleen even langskomen is ook mogelijk.

De inschrijvingen stromen binnen, dus wees er snel bij! Meer informatie is te vinden via de onderstaande button. Direct inschrijven is uiteraard ook mogelijk en kan via de onderstaande link.

Uiterste aanmelddatum: 23 juli, zolang het maximum aantal deelnemers nog niet bereikt is.

Kijk voor meer informatie op Toernooi informatie 30-juli t/m 1 augustus

Vanaf vrijdag 2 juli zullen wij weer het Zomerschaak houden tijdens de clubavond.
Dit houdt in dat wij 9 weken lang een rapid-competitie hebben. Elke avond speel je 5 rondes en alleen de 5 beste avonden tellen voor de eindstand!

Tijdens de rapidcompetitie wordt er gespeeld met een tijd van 15 minuten per persoon per partij, maar is er een tijdpenalty afhankelijk van het ratingverschil. Dit kan oplopen tot 3 minuten voor de hoogst geplaatste speler tegen 27 minuten voor de laagst geplaatste speler.

Het speelschema op deze avonden is ongeveer als volgt:

ronde 1: 20:10 – 20:40

ronde 2: 20:45 – 21:15

ronde 3: 21:20 – 21:50

ronde 4: 21:55 – 22:25

ronde 5: 22:30 – 23:00

Allemaal hopelijk tot vrijdag en heel veel succes!
Vanuit het RSB bestuur is lange tijd gehoopt op versoepelingen van de Corona-maatregelen, zodat het spelen van de RSB competitie in seizoen 2020-2021 mogelijk zou zijn. Vorige week is er op de persconferentie van het kabinet een avondklok aangekondigd die afgelopen weekend in is gegaan.

lees verder op http://r-s-b.nl/nieuws/rsb-competitie-2020-2021-definitief-afgelast/

Dit jaar kon de Groene hartcup niet doorgaan, maar het online teamtoernooi, de Zuid Holland Jeugd Cup, is een super alternatief! 28 jeugdteams uit de regio nemen het de komende maanden tegen elkaar op in vier verschillende poules. Per ronde promoveren de top twee teams naar een hogere poule en de laatste twee degraderen naar een lagere poule. Zo blijft het voor de schakers uitdagend en kan iedereen ook partijen winnen.

Ook Spijkenisse is van de partij met drie jeugdteams. In Spijkenisse 1 spelen nu Dominck Burger, Jelle Fortuin, Lavanan Ponnaiya, Lisa Verbunt en Luca van Deelen. Spijkenisse 2 bestaat uit Djurre Vermeij, Fabrcio Both, Keano van Deelen, Rajeev Car en Siddarth Car. En het jongste team wordt geleidt door Floris Griep, Lucas van der Perk, Neyo van der Schee en Rayan van Citteren.

Na al twee spannende rondes gaan onze denkhoofden spelen in de derde ronde. Deze maand speelden alle drie de teams mee in poule C. Gezellig met z’n allen bijmekaar, maar ook onderling waren de teams erg competitief.

Op zaterdag 16 januari mocht SV Spijkenisse wederom aantreden voor de KNSB competitie. Ronde 3 en 4 stonden op het programma. HMC den Bosch 1 en MuConsult Apeldoorn 1 waren deze keer de tegenstanders. De eerste speeldag konden we nog voor een verrassing zorgen door Groningen 1 te verslaan. Nu werden we beide ronden afgedroogd. Wel was er persoonlijk succes voor Ansh.

Op zaterdag 19 december 2020 stonden de eerste en tweede ronde van de online KNSB competitie op het programma. Door Corona heeft de KNSB besloten om de competitie online te organiseren via chess.com. Met een team van vijf spelers per ronde speelt iedereen een keer met wit en zwart. Het speeltempo was 10 minuten per persoon per partij met 2 seconde per zet erbij.

SV Spijkenisse 1 mocht het de eerste speeldag opnemen tegen LSG 1 en Groninger Combinatie 1. Twee sterke teams uit de Meesterklasse waar wij met dikke cijfers van konden verliezen gezien het onderlinge krachtsverschil op papier (gemiddeld meer dan 250 ratingpunten meer). SV Spijkenisse verkocht hun huid echter duur en zorgde voor een verrassing.