1 Fred van den Broeck - Simon Schaffeld 0−1

Knock-Out competitie Uitslag
1 Ricardo Klepke - Daniël Zevenhuizen 1-0
Geachte leden,

Ongeveer de helft van u heeft op dit moment de jaarlijkse ledenenquête al ingeleverd, waarvoor dank.
Voor eenieder die dit nog niet heeft gedaan, volgt er een herinneringsbericht.

De enquête kunt u op de site vinden via Algemeen --> Downloads (Dropbox).
Er zijn naast uw beschikbaarheid voor de interne competitie en uw mening over de vereniging nog twee extra zaken van belang.

Ten eerste de laatste regel van de nieuwe voorstellen voor de interne competitie. Hoe zullen de externe partijen meetellen in het systeem? U kunt hierover via de enquête uw stem uitbrengen. De huidige tussenstand is exact 50/50.

Ten tweede het feit dat leden die de enquête ingevuld hebben voorrang zullen krijgen bij het samenstellen van externe teams.

U heeft nog tot en met 30 juni (volgende week) om sowieso op tijd te zijn. Zorg dat u de enquête uitprint en meeneemt naar de club, of opstuurt naar de competitieleider.
1 Erik Both - Dirk Brijs 1−0
2 Klaas Mol - Simon Schaffeld 0−1
3 Richard Koopman - Djad Maes 1−0
4 Rob Kalkman - Job Verheul 1−0
5 Alex van der Most - Mane Reljic 1−0
6 Steef Peek - Jerry Sandifort 1−0
7 Rienk Pluim - Wim den Haan ½−½
8 Ger Schraa - Jan Majoor 0−1
9 Evi Sijabat - Fred van den Broeck 0−1
10 Martin Verheul - Peter van Soest 0−1
Wie worden de opvolgers van Fabian van Buuren en Richard Koopman?

Op vrijdag 7 juni is het (eindelijk) tijd voor het jaarlijkse clubkampioenschap snelschaken en snelschuiven.
Voor het snelschaken zullen de sterkste deelnemers 7 rondes spelen met een tempo van 3 minuten per persoon met een increment van 2 seconden. Zij spelen er ronde twee partijen.
Voor het snelschuiven zullen de deelnemers 7 rondes spelen met een tempo van 7 minuten per persoon met een increment van 3 seconden. Zij spelen per ronde één partij.

Apart aanmelden is voor senior-leden van de vereniging niet nodig. De competitieleider ziet u graag verschijnen.
Ook jeugd/aspirant-leden worden aangemoedigd een keer mee te doen. Als zij dat willen doen, en niet al meespelen met de senioren-competitie, meld je dan op de dag zelf aan bij de competitieleider, Werner Hübner, die op deze vrijdag ook achter de bar zal staan.

Ronde 16

8 Wim den Haan - Martin Verheul 1−0
9 Ger Schraa - Steef Peek 1−0
10 Peter van Soest - Piet Bastiaanse 0−1
In de laatste ronde van de KNSB-competitie kwam kampioenskandidaat HWP Haarlem 1 op bezoek in de Boekenberg. Zij wilden graag met grote cijfers (7-3 of zo) van ons winnen, want het kampioenschap in klasse 1B zou dit jaar op bordpunten worden beslist en hun grootste rivaal Caissa 1 moest tegen het zwakke SO Rotterdam 1 aantreden en naar verwachting een mega overwinning gaan boeken.
En wij wilden minimaal een gelijkspel afdwingen want dan zouden wij het beste resultaat ooit in de eerste KNSB-klasse (een vijfde plaats in het seizoen 2006/2007 met 9 matchpunten en 45 bordpunten) scoren.

Onze tegenstander had niets aan het toeval overgelaten, trad met twee IM’s in het strijdperk en had ook duidelijk over de opstelling nagedacht, wellicht anticiperend op een tactische opstelling van onze zijde. Zo moest ik bijvoorbeeld aan bord 6 aantreden tegen IM Bruno Carlier.