Afgelopen zaterdag mochten we aantreden voor onze tweede thuiswedstrijd van dit seizoen. Het was niet de minste tegenstander die op het programma stond: het uit de meesterklasse gedegradeerde HMC Den Bosch was naar Spijkenisse gekomen. Bovendien misten we één van onze sterkhouders en teamcaptain. Daniël was met zijn vriendin een weekend naar Liverpool. Gelukkig was Ruud bereid gevonden om voor hem in te vallen.
Met een gemiddelde rating van 2305 tegenover 2039 aan onze kant was het duidelijk wie de favoriet was. Vanzelfsprekend gingen we desondanks met goede moed van start.

Op 31/10/2022 traden we aan tegen het schaakteam van Ridderkerk voor de RSB beker op hun terrein. De 1e wedstrijd voor de beker werd beslist in ons voordeel. Semen Minyeyevtsev viel in de eerste ronde in voor Ismaël Woudt. De overige spelers waren Jordy Lahaye, Job Verheul en Fabian van Buuren. Er werd geloot voor de kleurverdeling. Wij kregen wit op bord 1.

In de 1e ronde van de viertallencompetitie speelde Spijkenisse V1 tegen Charlois Europoort V1. We speelden op 21/10/2022 gelijktijdig met Spijkenisse V3 die 2½- 1½ hadden gewonnen, waarvoor gefeliciteerd! Dit zal een seizoen worden in het teken van leren en doorgroeien. Vorig seizoen had ik (Ismaël) met V1 namelijk de competitie gewonnen. Helaas stond hier geen prijs of iets dergelijks tegenover. Vandaar dat we met ons viertallen team wat zwakkere spelers de kans willen bieden om sterke tegenstand te ervaren. Zolang zij (borden 3 en 4) willen blijven spelen voor V1, zal ik ze dus blijven opstellen. Hieronder in de eigen woorden van de spelers een verslag van de partijen.
Spijkenisse V1

Op 11/10/2022 werd de eerste ronde gespeeld van de RSB competitie tegen Dordrecht. Als nieuw aangewezen teamleider is het mijn taak om de opstelling van het team te bepalen. Achteraf gezien had dat misschien wat beter gekund deze ronde. Maar achteraf gezien is makkelijk praten. Job Verheul kwam bij ons invallen i.p.v. Wilmar Meijer. Later kreeg het team als definitieve vervanger Jordy Lahaye erbij, maar het zou apart zijn om Job hierdoor af te zeggen. Vanaf ronde 2 zal Jordy dus met ons meespelen. Gelukkig zijn alle uitwedstrijden best dichtbij huis. Zo ook Dordrecht. Op papier waren wij de sterkere ploeg, maar dat heeft met name te maken met de speelsterktes op onze topborden. Het was toch weer een leuke avond met schaakpartijen in Dordrecht. Het resultaat: Dordrecht 2 4,5-3,5 Spijkenisse 1. Op een halve punt behalen we dus geen matchpunt deze ronde. Hieronder een verslag van de partijen van die avond.

Spijkenisse V3 wint van RSR Ivoren Toren V3

Vrijdag 21 oktober was het zo ver het eerste duel voor Spijkenisse in de klasse 2A van de RSB.

Het verliep gunstig voor ons Fred wist aan bord 4 te winnen

Martin aan bord 3  stond een pionnetje voor en Simon  aan bord 2 gelijk .

Bijna gelijktijdig wisten Martin te winnen en Simon een remise binnen te halen waarna ik  besloot mijn partij op te geven omdat ik materiaal ging verliezen en dat de druk zo groot was dat het binnen een paar zetten wel beslist zou zijn in het voordeel van mijn tegenstander.

De uitslag was uiteindelijk 2,5 – 1,5 in ons voordeel.