Op 8 februari was, vlak voor verschillende externe wedstrijden, de prijsuitreiking van de eerste helft van de competitie van de senioren.

In de D-categorie werd Klaas Mol met een flinke voorsprong eerste. Zijn rating was ook zoveel toegenomen dat hij voor de zomercompetitie geplaatst is in de C-categorie.
Tweede in de groep werd Rienk Pluim. Ondanks het feit dat hij vaak afwezig was, had hij gewonnen van de andere spelers van zijn categorie.
Steef Peek haalde het net niet.

De uitslagen van de vorige ronden zijn ook te vinden in de gedetailleerde stand op de site.

Wit  - Zwart  Uitslag
25 Maurits van der Linde - Extern 0-1
26 Jordy Lahaye - Extern ½-½
27 Björn Verstraate - Extern ½-½

Dat schaken een moeilijk (maar heel leuk) spel is en dat het winnen van gewonnen stellingen een niet te onderschatten onderdeel van onze edele denksport is, bleek maar weer eens op vrijdag 1 februari jongstleden in de Boekenberg.
Toen kwam namelijk in de derde ronde van de KNSB Bekercompetitie een viertal spelers van Rijswijk op bezoek. Vorig jaar hadden we hen (in Rijswijk) uitgeschakeld, maar dit jaar was hun team versterkt met een nieuwe eerstebordspeler met een Elo van 2200, maar wij hadden dit keer Rick, dus dat moest goed komen….. Qua rating waren we in elk geval de duidelijke favoriet.

In verband met familieomstandigheden is er vertraging in het bijwerken van de interne competitie van afgelopen vrijdag.
De competitieleider zal wel op 1 februari de indeling klaar hebben voor de start van de zomercompetitie.
De prijsuitreiking van de wintercompetitie zal op 8 februari plaatsvinden.

Met vriendelijke groet,

Competitieleider
Werner Hübner
  Wit  - Zwart  Uitslag
1 Erik Both - Steyn de Lange 0−1
2 Thomas Panneman - Richard Koopman 1−0
3 Jan Straatman - Job Verheul 0−1
4 Savoljub Reljic - Pascalle Monteny ½−½
5 Daniël Zevenhuizen - Joey Brokaar ½−½
6 Fred van den Broeck - Steef Peek ½−½
7 Jerry Sandifort - Hans Koedam 0−1
8 Walter Vroegop - Frank Buijck 1−0
9 Werner Hübner - Simon Schaffeld 1−0
10 Martin Verheul - Mane Reljic ½−½
11 Piet Bastiaanse - Wim den Haan 0−1
12 Jasper Verbunt - Alex van der Most 0−1
13 Piet de Jong - Jan Majoor 0−1
Het debuut van Spijkenisse 1 in de Hoofdklasse van de RSB verloopt nogal wisselvallig. Regelmatige overwinningen worden afgewisseld met “net–niet” nederlagen of een gelijk spel.
De door teamleider Erik Both in het begin van het seizoen uitgesproken ambitie om mee te spelen om het kampioenschap, komt dan ook niet uit de verf. Heel in de verte staat af en toe zelfs het degradatiespook te wenken, wat de teamleider koude rillingen en slechte nachten bezorgt.
Het enige excuus dat hij kan aanvoeren is dat er regelmatig invallers benodigd zijn, maar deze invallers zijn juist nog ongeslagen en scoren het best van het hele team (op Fabian en Nick na).
De enige conclusie lijkt dan ook dat de technische leiding van sv Spijkenisse deze matig presterende teamleider zijn congé zal geven aan het eind van het seizoen. Hij is dan ook alvast begonnen zijn schaakkoffers te pakken …..

Maar tussen het inpakken door moeten er natuurlijk ook nog wedstrijdverslagen worden geschreven, dat schijnt tot het uitgebreide takenpakket van de teamleider te horen, al neemt helaas niet elke teamleider van de SV dit serieus op.
Kom op mannen (vrouwen!?), klim ook eens in de digitale schrijverspen!

In de vijfde ronde kregen we het zeker niet misselijke Krimpen aan den IJssel 1 op bezoek in de Boekenberg. De dag erna was er weer een KNSB-ronde gepland, maar de afzeggingen bleven gelukkig beperkt tot Maurits die zich wilde sparen voor een mogelijk zware partij tegen Caissa (Inderdaad trof hij de dag erna GM Dimitri Reinderman, de extra rust mocht helaas niet baten).
en Djad, maar dat had geen schaaktechnische redenen.
Gelukkig was Daniël weer in de buurt én bereid om in te vallen, zodat we zeker niet verzwakt aan deze wedstrijd begonnen.