Inloggen

Inloggen

Op 17 februari 2023 werd in de RSB achttallen competitie de 4e ronde gespeeld. Spijkenisse 1 speelde thuis tegen Erasmus 2. Er deden weer 2 invallers mee: 'Desiree Hamelink' en 'Wilmar Meijer'. Hiermee had het team een gemiddelde rating van 1903 tegenover 1717 van Erasmus 2. Een makkelijke overwinning zou je denken, maar niets bleek minder waar. 

Vrijdag 3 februari speelde Spijkenisse V1 thuis ronde 3 van de RSB viertallencompetitie tegen RSR Ivoren Toren V1. Na een lange avond wist het team van Spijkenisse de eerste overwinning van dit seizoen binnen te halen met een 2½-1½ overwinning.


Vrijdag 3 februari traden SV-V1 en SV-V4 in het strijdperk tegen resp. RSR-Ivoren Toren en Messemaker 1847.

Viertal 4, met Jan  Herman, Rienk en Peter aan het bord, , ondanks hevige weerstand geen punt scoren.

Viertal 1 daareentegen had met Vincent(verdiende remise), Fabian(winst), Ismaël (verlies na volle tijd gebruikt) en Job(winst met overwicht in het eindspel en door de klok) een 2 5-1,5 eindstand. 
Voor zowel Ismaël en Job goldt dat de laatste zetten door anderen zijn bijgehouden zodat deze mogelijk in partijverslagen.verwerkt kunnen worden. 
Op 10 januari 2023 werd de 3e ronde gespeeld in de RSB competitie tussen Spijkenisse 1 en Shah Mata 1. Patrick Meijer was ziek en Frank Buijck had inmiddels al een andere afspraak staan. Daarom speelde we met 2 invallers, namelijk Semen Minyeyevtsev en Alex van der Most. Dit was een belangrijke wedstrijd voor het team. De laatste plaats (Spijkenisse) tegen de koploper (Shah Mata). Het was een spannende wedstrijd en uiteindelijk slaagde we erin om onze eerste overwinning binnen te halen.

Afgelopen zaterdag Speelde Spijkenisse 3 Tegen RSR Ivoren Toren 3 in de 6e Klasse E van de KNSB competitie. Rienk Pluim won vlot na een blunder van de tegenstander Jerry Sandifort Verloor door een tactische blunder een stuk en daarmee de partij  tussenstand 1-1 Klaas Mol verloor ook zijn partij 1-2 hierna kwamen 2 remises Martin Verheul en Rinus van der Knaap tussenstand 2-3 nu waren de de eerste 3 borden nog bezig eerst won Fred van den Broeck met Mat met de toren 3-3 met nog 2 partijen bezig won Vincent Goossens zijn en stonden we met 4-3 voor waarna Piet Hofstee zijn partij tot Remise besloot en de winst voor Spijkenisse binnen was eindstand 4,5 - 3,5 voor Spijkenisse 3 hiermee staan we met 5 matchpunten in de middenmoot op plaats 5 

Vrijdag 2 dec speelden we uit tegen Barendrecht Ijsselmonde V1. We speelden in een klas van een schoolgebouw wat op zich wel relaxed was. Fred kon vanwege andere verplichtingen niet meespelen maar gelukkig was Klaas bereid om mee te spelen.
Ik was zelf al snel klaar, ik won een licht stuk tegen een pion en kort daarna bood mijn tegenstander een dameruil aan en had hij ook nog een dubbel pion op zijn verzwakte koningsstelling en na nog een paar zetten gedaan te hebben gaf hij op.
Klaas wist een gewonnen eindspel te bereiken en overzag dat zijn tegenstander zijn toren kon pakken maar wist er toch nog een remise uit te halen.
Simon stond onder zware druk en zijn tegenstander dacht dat hij hem mat kon zetten maar hij vergiste zich en Simon kon zijn achterstand herstellen waardoor de partij eindigde in remise.
Martin is geen seconde in gevaar geweest en bouwde zijn partij heel goed op en uiteindelijk gaven de vrijpionnen die hij had de doorslag dus winst voor Martin.

Uitslag 1-3 in het voordeel van spijkenisseV3.