Sinds dit seizoen staan de uitslagen tegelijk in de stand. Onder de tabel met de rangschikking staan de uitslagen van de week.
Ik zal wel dit artikel ook blijven bijwerken, zodat ook brug-partijen en hun uitslagen zichtbaar zijn.

Ronde 14 (6 december)

1 Job Verheul - Wilmar Meijer ½−½
2 Steven de Wilde - Paul de Freytas 0−1

Extern - Rob Kalkman
Extern - Richard Koopman
Extern - Erik Both
Extern - Ansh Jakhari

1 Simon Schaffeld - Walter Vroegop 1−0
2 Savoljub Reljic - Fred van den Broeck 0−1

Bardienst - Peter Leentvaar
Extern - Frank Buijck

1 Wim den Haan - Klaas Mol 0−1
  Mane Reljic - Jan Majoor 1−0
  Ger Schraa - Martin Verheul 0−1
  Jasper Verbunt - Piet de Jong 1−0

Extern - Jerry Sandifort
Extern - Rienk Pluim
Extern - Steef Peek
In verband met het feit dat er dit jaar maar 16 deelnemers zijn, was iedereen in de eerste ronde vrij. De loting voor de tweede ronde is als volgt:

1 Frank Buijck - Fabian van Buuren
2 Ricardo Klepke - Savoljub Reljic
3 Björn Verstraate - Richard Koopman
4 Joey Brokaar - Werner Hübner
5 Steyn de Lange - Djad Maes
6 Wilmar Meijer - Jerry Sandifort
7 Daniël Zevenhuizen - Rob Kalkman
8 Ariton Debrliev - Mane Reljic

De maanden december, januari en de eerste helft van februari zijn de data waarop deze wedstrijden gespeeld kunnen worden.

Nadat we vorig jaar op een haar na de landelijke halve finale van de KNSB-beker hadden gemist, toog op vrijdag 29 november een Spijkenisser KNSB viertal vol goede moed naar Leiden. Om daar in de tweede ronde  van het nieuwe seizoen de regerend landskampioen LSG proberen een beentje te lichten…..
Het was wat passen en meten om een gaatje in een ieders agenda te vinden, maar uiteindelijk lukte dat, al was het gevolg dat vooral LSG niet op zijn allersterkst kon aantreden. Maar met drie IM’s en een gemiddelde rating van 2421 was er sprake van een leuke uitdaging voor onze Spijkenisser topspelers.
Wij waren ruim op tijd, stonden ontspannen aan de start en hadden er zin in!

De loting ging niet helemaal naar wens, want kopman Rick koos de verkeerde hand, waardoor Rick en Maurits, echte witkanonnen met zwart moesten spelen.

Maar niet getreurd, een IM is ook maar een mens, rating is slechts een getal  en je weet nooit hoe een koe een haas vangt.

De wedstrijd begon met twee remises, maar erg verschillend van aard.

Op donderdag 28 november togen wij met 7 spelers naar de Pionier voor de derde ronde. Zowel Spijkenisse als Pionier hadden de eerste twee wedstrijden gewonnen.
Van tevoren dacht ik dat wij daar een spion konden hebben met oud-Pionier speler Jan Straatman, maar hij was helaas ziek. Simon van der Beek was echter bereid om in te vallen.
De vrijdag ervoor had Mane Reljic op bord 8 al gewonnen in een partij die alle kanten op ging, waardoor wij met een 1-0 voorsprong konden beginnen.

Na In de tweede ronde thuis met 7-1 gewonnen te hebben van het verzwakte De IJssel 1, moesten we in de derde ronde op bezoek bij het zeker niet zwakke Krimpen aan den IJssel 1l in de achtertuin van Désiree die met de fiets kon komen.
Doordat Steyn en Ansh niet beschikbaar waren,  was er weer enige stress bij de teamleider om een invaller te vinden, wat waarachtig niet meeviel.
Gelukkig was Supersub Steven bereid om ondanks drukke stagewerkzaamheden weer in te vallen.

De wedstrijd begon uitstekend. De tegenstander van Richard trok al in de opening ten aanval maar ruilde gek genoeg bijna alle lichte stukken. Richard ondermijnde het witte centrum en drong met zijn dame de vijandelijke stelling binnen om een pion te winnen op b2. Dit keer zeker goed. Toen er nog meer pionnen van het bord dreigden te gaan, gaf zijn tegenstander het op.

KNSB- en RSB-competitie, KNSB- en RSB-beker, Interne competitie (niet te vergeten, al doen veel schakers dat helaas wel), Viertallencompetitie en dan moet er natuurlijk ook nog getraind worden.
Voor de betrokken en gemotiveerde clubschaker is er heel veel te doen, bijna iets te veel denk ik wel eens ….
Maar goed, dit jaar mezelf toch maar weer opgegeven voor de viertallencompetitie omdat er anders een incompleet team zou zijn. En maar gelijk weer teamlijder geworden :-).
Zodoende traden we op vrijdag 8 november in Divisie 1A thuis aan tegen Krimpen aan den IJssel V1.
Wij met een mooie gemiddelde rating van 2000, zij met drie invallers, waardoor het krachtsverschil op papier groot leek te zijn.
Toch werd het weer een leuke en interessante schaakavond, het blijft een mooi spel (sport) dat schaken!