Het is al weer een tijdje geleden maar op zaterdag 6 oktober speelde Spijkenisse 1 in de tweede ronde van de KNSB-competitie thuis in de Boekenberg tegen Voorschoten 1.
Na in de eerste ronde tegen het ernstig verzwakte Rotterdam 1 een eenvoudige 7,5 – 2,5 overwinning te hebben geboekt, was dit de eerste echte krachtmeting voor ons in klasse 1B.
Na de niet meer verwachte promotie (nadat Sissa zich terugtrok) mogen we ons dit seizoen gaan bewijzen in de sterke eerste klasse. Duidelijk is dat een strijd tegen degradatie waarschijnlijker is dan een kampioenschap, zodat ons leuke en uitdagende wedstrijden staan te wachten.

Op dinsdagavond 16 oktober toog het eerste RSB-team van Spijkenisse naar Rotterdam-Zuid om aldaar in het strijdperk te treden tegen het sympathieke eerste team van Shah Mata. Na de 3-5 nederlaag in de eerste ronde tegen Moerkapelle 1 was de opdracht duidelijk: er moest gewonnen worden!

Het duurde even voordat het team compleet ter plaatse was, want vooral de KNSB-spelers weten wel de weg in Voorschoten, Amsterdam, Zuid-Limburg en Sas van Gent, maar Rotterdam Charlois kent nog vele onontdekte plekken.
Mijn TomTom verloor zelfs regelmatig het contact met de satelliet en bij Tante Sjaar heb ik nog nooit gegeten, zodat de plaatselijke situatie mij onbekend was. Toen ik op de derde verdieping van de Nieuwe Nachtegaal aan het dwalen was kwam ik gelukkig een aardige dame tegen die mij de juiste weg wees.

Maar goed, uiteindelijk waren we er allemaal en konden we gaan schaken. We hadden een ratingoverwicht, dus het had een makkelijke wedstrijd moeten worden en de einduitslag doet dat ook vermoeden, maar dat is scorebord-journalistiek. Het werd een leuke en spannende wedstrijd.

In de eerste ronde van de RSB competitie voor het 2e team zijn we netjes begonnen met een uitslag van 3½ – 4½. Hieronder in het kort de uitslagen in volgorde dat de partijen zijn afgelopen.

Aan bord 4 was Gijsbert als eerste klaar. Als je moet kiezen tussen je dame kwijtraken of remise is deze keuze snel gemaakt. Herhaling van zetten volgde en remise werd het.

Als 2e was op bord 7 Alex klaar. Door een aftrekaanval over de lange diagonaal won Alex een stuk die later door het netjes uit te spelen werd beloond met hulp van de tegenstander die mat in 1 weggaf.
½ – 1½

Op 13 oktober hebben de neefjes van de competitieleider de loting verricht voor de Knock-out competitie.
De 7 hoogst gerankte spelers zijn als eerste een plaats (vrij)geloot, waarna de 18 overige plekken met de anderen ingevuld werden.

Ronde 1 match 1: Kostandinos Sideras - Vrij
  match 2: Steyn de Lange - Djad Maes