Het tweede viertal van Spijkenisse houdt tot dusverre aardig huis in divisie 1A.
De routiniers Erik Both, Bart de Glopper, Rob Kalkman, Fabian van Buuren (heel wat jaren schaakervaring bij sv Spijkenisse. Wist u bijvoorbeeld dat Bart al in 1973 clubkampioen was?) en de aanstormende oudere jeugd  Kostas Sideras en Richard Koopman (invaller) blijken een maatje te groot voor de tegenstanders.
Zowel in de eerste ronde tegen Fianchetto V1 als tegen de IJssel V1 in de tweede ronde werd met 3,5-0,5 gewonnen.
Het was de bedoeling dat op 11 december de derde ronde tegen Erasmus V1 gespeeld zou worden, maar i.v.m. winterse omstandigheden werd deze wedstrijd afgelast. Tamelijk uniek dat een schaakwedstrijd niet door kan gaan!
Als nieuwe datum werd maandag 15 januari vastgesteld. Teamleider Bart stelde zijn plaats ter beschikking aan vaste reserve Kostas die Rob en Fabian veilig en op tijd in Rotterdam-Noord zou moeten brengen. Vanuit Vlaardingen was plaatsvervangend teamleider Erik ruim op tijd aanwezig en kon hij halsreikend uitkijken naar zijn teamgenoten. Gelukkig arriveerden zij ruim op tijd. De wedstrijd begon erg voorspoedig. Fabian maakte met zwart snel gelijk en kon het punt snel incasseren toen zijn tegenstander een vergiftigde pion pakte:

Ondanks de afwezigheid van onze inspirerende teamleider Gijs en Désiree is het ons toch gelukt om de punten over de streep te trekken. We staan nu drie matchpunten los van Vianen/DVP dat 4-4 speelde tegen Zuktertort/Amstelveen! Gelukkig hadden we in de persoon van Ricardo een ijzersterke invaller!

Ondanks dat Stukkenjagers 2 onderaan stond wachtte Spijkenisse 1 een zware dag. Stukkenjagers had nl. één keer 4-4 gespeeld en drie keer met 3,5-4,5 verloren. Toen de opstellingen werden opgelezen, bleek dat ze slechts met zeven spelers waren, waarvan drie invallers. Zodoende begon Spijkenisse 1 met een 1-0 voorsprong en hoefde Tony zich niet achter het bord in te spannen. Door plaatsvervangend teamleider Maurits werd hij meteen gebombardeerd tot assistent teamleider, niet bevroedend dat het een zeer spannende wedstrijd zou worden.

Afgelopen vrijdag speelde het Spijkenisser KNSB-bekerteam in de tweede ronde thuis tegen het sterke Voorschoten. Een team met een gemiddelde rating van 2235 zodat Spijkenise met een rating van 2169 enigszins de underdog was. Gek genoeg bleek wederom het rating getal niet heel veelzeggend te zijn, of werd dat ruimschoots gecompenseerd door het thuisvoordeel en de in grote getale aanwezige supporterschare, een soort "Kuip-gevoel"?.

Op zaterdag 25 november speelde SV Spijkenisse 1 uit tegen Eindhoven 1. De aanloop naar de wedstrijd was wat stressvol, één auto vertrok drie kwartier later dan gepland i.v.m. OV-perikelen en de meeste spelers bleken zich op de verkeerde kleur te hebben voorbereid. Gelukkig was een ieder om vijf voor twaalf aanwezig (door overschrijding van de maximum snelheid) om aan te treden tegen het zeer geroutineerde team van Eindhoven met een gemiddelde leeftijd van 63,5 jaar. Deze routine bleek zeker uit de openingsfase van de partijen, want nergens was echt voordeel te bespeuren voor Spijkenisse met uitzondering van de partij van Maurits. Het beloofde een zware middag te worden.

De eerste meevaller kon op het bord van Erik worden genoteerd.

Dinsdag 17 oktober verzamelde het Spijkenisser KNSB-bekerteam zich in Rijswijk om daar tegen de plaatselijke schaakvereniging in het strijdperk te treden. Het was al weer een tijd geleden dat we daar geweest waren (april 2004 om precies te zijn, een 6-2 overwinning voor ons in het jaar dat Spijkenisse kampioen van de tweede klasse werd en vervolgens met hulp van Rijswijk, dat Vastned Rotterdam II op 3,5-4,5 hield, met een half bordpunt verschil weer terugpromoveerde naar de eerste klasse KNSB, maar dat terzijde laughing).

Op vrijdag de 13e oktober heeft het 3e team strijdend, maar kansloos, thuis verloren tegen Shah Mata 1.
Verslag volgt...