Wit  - Zwart  Uitslag
18 Jordy Lahaye - Extern 1-0
19 Ruud van der Beek - Extern ½-½
20 Wilmar Meijer - Extern 0-1
Ondanks de afwezigheid van onze inspirerende teamleider Gijs en Désiree is het ons toch gelukt om de punten over de streep te trekken. We staan nu drie matchpunten los van Vianen/DVP dat 4-4 speelde tegen Zuktertort/Amstelveen! Gelukkig hadden we in de persoon van Ricardo een ijzersterke invaller!

Ondanks dat Stukkenjagers 2 onderaan stond wachtte Spijkenisse 1 een zware dag. Stukkenjagers had nl. één keer 4-4 gespeeld en drie keer met 3,5-4,5 verloren. Toen de opstellingen werden opgelezen, bleek dat ze slechts met zeven spelers waren, waarvan drie invallers. Zodoende begon Spijkenisse 1 met een 1-0 voorsprong en hoefde Tony zich niet achter het bord in te spannen. Door plaatsvervangend teamleider Maurits werd hij meteen gebombardeerd tot assistent teamleider, niet bevroedend dat het een zeer spannende wedstrijd zou worden.

Wit  - Zwart  Uitslag
1 Patrick Meijer - Fabian van Buuren 1−0
2 Alex van der Most - Jerry Sandifort 1−0
3 Wim den Haan - Jan Majoor ½−½
4 Simon Schaffeld - Richard Koopman 0−1
5 Steven de Wilde - Rob Kalkman 1−0
6 Karel van den Burg - Savoljub Reljic 1−0
7 Piet de Jong - Klaas Mol 0−1
8 Denny Keetelaar - Ger Schraa 0−1
9 Pascalle Monteny - Zayd Maes ½−½
10 Herman van Os - Fred van den Broeck 0−1
11 Mane Reljic - Thomas Panneman 1−0
12 Steef Peek - Ed Bengsch 1−0
13 Jan Straatman - Werner Hübner ½−½
14 Erik Both - Extern ½-½
15 Tony Zhang - Extern 0-1
16 Maurits van der Linde - Extern 1-0
17 Daniël Zevenhuizen - Extern ½-½
Afgelopen vrijdag speelde het Spijkenisser KNSB-bekerteam in de tweede ronde thuis tegen het sterke Voorschoten. Een team met een gemiddelde rating van 2235 zodat Spijkenise met een rating van 2169 enigszins de underdog was. Gek genoeg bleek wederom het rating getal niet heel veelzeggend te zijn, of werd dat ruimschoots gecompenseerd door het thuisvoordeel en de in grote getale aanwezige supporterschare, een soort "Kuip-gevoel"?.

Op zaterdag 25 november speelde SV Spijkenisse 1 uit tegen Eindhoven 1. De aanloop naar de wedstrijd was wat stressvol, één auto vertrok drie kwartier later dan gepland i.v.m. OV-perikelen en de meeste spelers bleken zich op de verkeerde kleur te hebben voorbereid. Gelukkig was een ieder om vijf voor twaalf aanwezig (door overschrijding van de maximum snelheid) om aan te treden tegen het zeer geroutineerde team van Eindhoven met een gemiddelde leeftijd van 63,5 jaar. Deze routine bleek zeker uit de openingsfase van de partijen, want nergens was echt voordeel te bespeuren voor Spijkenisse met uitzondering van de partij van Maurits. Het beloofde een zware middag te worden.

De eerste meevaller kon op het bord van Erik worden genoteerd.

De tweede ronde wordt gespeeld in de maanden december en januari.

Ronde 2   match 1:       Erik Both - Richard Koopman
  match 2: Ricardo Klepke - Frank Buijck