Elke vrijdagavond vanaf 20:00 is weer het zomerschaak bezig. Elke avond vijf wedstrijden waarbij de tijd afhankelijk is van het ratingverschil.
De beste 5 weekresultaten in deze periode (tot eind augustus) tellen mee voor de tussenstand.

De eindstand is hieronder te vinden.

Na het succes van afgelopen jaar, met in totaliteit meer dan 70 deelnemers, wordt komende zomer de 2e editie van het Vakantietoernooi georganiseerd! In het gezellige clubgebouw "De Havik" van Schaakvereniging Sliedrecht wordt op zes verschillende donderdagavonden in een ontspannen sfeer een drietal rapidpartijen (20 min p.p.p.p) gespeeld.

Het toernooi wordt gekenmerkt door gezelligheid, het vrijblijvende karakter en de laagdrempeligheid.
  • Iedereen kan deelnemen aan het toernooi en het inschrijfgeld bedraagt slechts €0,-. (Gratis dus!)
  • Het is mogelijk om minder dan drie partijen op een speelavond te spelen en het is niet verplicht om iedere speelavond aanwezig te zijn!
  • Er wordt in verschillende ratinggroepen om prijzen in natura gespeeld, waarbij een speler na 9 partijen al meespeelt om de prijzen!
Kortom genoeg reden om je aan te melden voor dit gezellige schaaktoernooi!

Aanmelden kan snel en digitaal via het aanmeldingsformulier.
Meer informatie is te vinden in de bijgevoegde flyer of te raadplegen op de website.

Met vriendelijke groet,

Marcel Klein & Martijn Stoker

Organisatie Vakantietoernooi  Sliedrecht

Afgelopen zaterdag ging Spijkenisse 1 voor het eerst in de historie op pad naar Aalsmeer om daar in het strijdperk te treden tegen de Alternatieve Aalsmeerse Schaakvereniging (AAS). Het was de laatste ronde en bij winst zou AAS zeker kampioen zijn, terwijl er voor ons weinig meer op het spel stond. Meer dan een vierde plaats leek er niet in te zitten.

Grappig is dat in het seizoen 2005/2006 Spijkenisse 1 in de laatste ronde ook tegen AAS moest spelen (thuis, toen nog in de Zuidwester), maar met het omgekeerde belang. Toen moesten wij winnen om kampioen te worden in de tweede klasse en dat deden we dan ook, heel nipt met 4,5-3,5. Het resultaat van deze wedstrijd leek dan ook van tevoren bepaald....

De wedstrijd begon met een snelle remise van Désiree Hamelink tegen een 2200+-speler. Dees neutraliseerde de witte openingsopzet bekwaam, waarna de spelers besloten om vandaag niet tot het gaatje te gaan. ½-½

Iets meer strijd was er op het bord van Maurits van der Linde tegen een sterke jeugdspeelster. Optisch gezien stond Maurits best wel goed met het loperpaar en aanvalskansen. Hij ging wellicht iets te overhaast te werk, want nadat alle lichte stukken waren geruild was de muziek snel uit de stelling. 1-1

Op vrijdag 31 maart speelde Spijkenisse 3 haar laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Het team moest minimaal gelijkspelen om het kampioenschap binnen te slepen. Hieronder kunt u het verslag lezen.

Vóór de wedstrijd
Het derde team heeft negen basisspelers. Helaas gaven Steven de Wilde, Bart de Glopper en Gijsbert Looij aan dat zij deze avond niet beschikbaar waren. Gelukkig waren Richard Koopman (uit het vierde team) en Mitchell de Ruijsscher bereid om in te vallen. Het was vooral bijzonder dat Mitchell meedeed, want zijn laatste officiële schaakpartij was meer dan vijf jaar geleden. Aangezien Bart dus afwezig was, had hij al zijn taken als teamleider overgedragen aan Ricardo Klepke.
Het speellokaal was de kantine van een woonzorglocatie voor ouderen, gelegen in de Rotterdamse wijk Schiebroek. De koffie stond klaar en de frisdrank mocht eigenhandig gepakt worden. Gaarne een streepje zetten en zelf afrekenen op het schoteltje.
Dat het een locatie voor ouderen was, werd snel duidelijk toen we binnen traden. Joey was veruit de jongste van de aanwezigen. Terwijl de overige verenigingen aan het “afbouwen” zijn, is het bij Erasmus gezellig druk. Ook de locatie was niet verkeerd. De biljartzaal was afgeschermd en er was zelfs een nostalgische woonkamer ingericht, met op de kast een driewieler (waarvan de laatste eigenaar ook al aardig grijs zal zijn). De televisie met scherm en afgerond beeldscherm had zelfs een ingebouwde radio (wat deze grijsaard nog nooit heeft gezien heeft en wij keken thuis toch ook al zwart/wit). Wel stond het wijnrek op slot.